ЈУ Средњошколски центар "Петар Кочић" Зворник

Град Зворник – медаље за зворничке средњошколце на Сајму туризма у Словенији

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 05 February 2024 16:30

Ученици зворничког СШЦ  „Петар Кочић“ освојили су сребрно и брознано признање за приказане пројекте на Сајму туризма у Љубљани. Представили су своја два пројекта и то:   „Шљива, понос нашег краја“ и „Трпеза наших предака – са ајваром све је укусније“. Ментори ученицима за ове пројекте су били професори Андријана Славкић и Миљан Влачић.

Last Updated on Monday, 05 February 2024 16:34

Read more...

 

Сребрно и бронзано признање на Сајму туризма у Љубљани

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 02 February 2024 07:07

Ученици наше школе освојили су сребрно и брознано признање за приказане пројекте на Сајму туризма у Љубљани, објављено је на званичној Фејсбук страници школе.

Зворнички средњошколци су се представили пројектима „Шљива, понос нашег краја“ и „Трпеза наших предака – са ајваром све је укусније“. Ментори ученицима за ове пројекте су били професори Андријана Славкић и Миљан Влачић.

Ученици и професори данас су гости у Средњој школи „Сречко Косовел“ у Сежани са којима имају дугогодишњу сарадњу.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

(Инфо Бирач)

Last Updated on Friday, 02 February 2024 11:45  

Свечано уручене Светосавске награде

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 30 January 2024 10:02

Светосавска награда за изузетан допринос развоју образовања Републике Српске овогодишњим добитницима додијељена је на свечаној манифестацији „Наши учитељи" у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањој Луци. Награђено је 45 истакнутих васпитно-образовних радника запослених у основним и средњим школама, те предшколским установама у Републици Српској за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања дјеце и ученика и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској.

Међу награђеним је и Винка Марјановић, професорица физике у нашој школи.

Last Updated on Tuesday, 30 January 2024 10:22

Read more...

 

Реализована дебата на часу филозофије

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 25 January 2024 07:41

У току светосавске недеље, на часу филозофије, ученици 3/1 су направили дебату на тезу: "Анксиозност је најчешћи проблем код адолесцената". На овај начин ученици су показали иницијативу да знање које су стекли на часу желе применити и истржити један од најчешћих проблема данашњег времена.

Last Updated on Thursday, 25 January 2024 08:05

Read more...

 
 

Учешће на XXI међународном сајму туризма у Словенији

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 22 January 2024 17:43

Ученици и професори наше школе учествоваће и ове године на Сајму туризма у Љубљани са два пројекта. Школа ће се у Словенији представити два пројектима.

„Шљива понос нашег краја“, за који је ментор професорица Андријана Славкић. Пројекат се базира на организацији Фестивала домаћих производа препознатљивих за наше поднебље, а то су производи од шљиве.  На Фестивалу ће бити изложени производи домаћих произвођача.

Други пројекат је „Трпеза наших предака - са ајваром све је укусније“, за који је ментор професор Миљан Влачић.  Промоцијом јела која су традиционално заступљена у нашој кухињи желимо да вас вратимо неколико вијекова уназад и сједнемо за сто својих предака и откријемо шта је од менија остало, а шта је закувало модерно друштво. Циљ пројекта је представљање гастрониомске и угоститељске понуде нашег краја.

Пројекте можете преузети на следећим линковима:

- пројекат Шљива понос нашег краја

- пројекат Трпеза наших предака - са ајваром све је укусније.

 

Професорица Винка Марјановић добитник „Светосавске награде“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 16 January 2024 08:50

Међу добитницима „Светосавске награде“ сасвим заслужено ове године се нашла и Винка Марјановић, професорица физике у СШЦ „Петар Кочић“ из Зворника.

Марјановићева годинама важи за узорног професора којa је као ментор водила неколико ученика до првог мјеста на републичким такмичењима, а један од њених ђака је учествовао на Међународној олимпијади из физике у Данској, што је јединствен случај у историји ове школе.

 

Last Updated on Tuesday, 16 January 2024 08:59

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 169