ЈУ Средњошколски центар "Петар Кочић" Зворник

Данило Бирчаковић побједник на Републичком такмичењу из физике

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 14 April 2024 09:10

У конкуренцији ученика трећих разреда средњих школа, Данило Бирчаковић, који похађа СШЦ „Петар Кочић“ на рачунарско-информатичком смјеру гимназије у Зворнику, освојио је прво мјесто на Републичком такмичењу из физике које је данас одржано у Добоју.

Данила, који је у првом и другом разреду освајао друго мјесто на републичком нивоу, је за такмичење припремала професорица Винка Марјановић.

Бирчаковић је прошле године био републички првак из математике, а за седам дана, опет у Добоју, очекује га републичко такмичење из математике.

 

(извор: Инфо Бирач 13. април 2024.admin)

Last Updated on Sunday, 14 April 2024 09:15  

Aкцијa поводом обележавања Априла - месеца чистоће

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 12 April 2024 13:05

ЈУ СШЦ "Петар Кочић" Зворник заједно са Градском управом организовао је акцију поводом обележавања Априла - месеца чистоће.Том приликом Градска управа поклонила је школи саднице дрвећа и украсног жбуња у вредности од 500 КМ. Савјет ученика и матуранти IV2 заједно са професорицама Љиљаном Чворовић и Маријом Степановић реализовали су садњу биљака.

Неки ученици су били у прилици да први пут посаде дрво и одушевљени су учешћем у акцији. На овај начин подстичемо еколошку свест и одговорност према природи.Акцију је подржао градоначелник Бојан Ивановић својим присуством. Такође,акцију су подржале и директорица Биљана Писић и помоћница директора Јованка Глишић.

 

Last Updated on Friday, 12 April 2024 13:09

Read more...

 

Студенти одржали прве часове

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 12 April 2024 12:47

У оквиру сарадње Технолошког факултета Зворник и ЈУ Средњошколског центра „Петар Кочић“ Зворник,  25.марта  и 8. априла 2024. године је реализована наставна пракса студената студијског програма Биологија у оквиру предмета Методика наставе биологије.

Том приликом су студенткиње четврте године: Маријана Добриловић, Зорица Видаковић и Зорана Матић, одржале своје испитне часове ученицима гимназијских разреда на теме везане за загађивање и заштиту животне средине.

Наставна пракса на студијском програму Биологија Технолошког факултета Зворник се већ дужи низ година организује у сарадњи са професорицом Маријом Милић.

Last Updated on Friday, 12 April 2024 12:55  

Андроид апликација „Водич кроз занимања“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 03 April 2024 11:12

И ове године свим ученицима деветих разреда и њиховим родитељима, као и свим другим заинтересованим корисницима доступна је Андроид апликација „Водич кроз занимања“. Апликација је доступна на Google Play маркету и сви заинтересовани ученици, наставници и родитељи је могу бесплатно преузети и инсталирати на своје мобилне телефоне. Потребно је да у претраживачу на Google Play маркету унесу “Vodic kroz zanimanja” и претрага ће вратити жељену апликацију.

Апликација омогућава ученицима основних школа и њиховим родитељима приказ плана уписа за школску 2024/2025. годину у свакој средњој школи у Републици Српској, приказ дефицитарних занимања, те описе свих занимања. На тај начин помаже будућим средњошколцима да лакше пронађу жељено занимање.

Средње шк

оле наведену апликацију могу користити приликом промоције занимања и плана уписа у одређену школу.

Апликација је доступна на линку: https://play.google.com/store/apps/details?id=vladars.ministarstvoprosvjete.coordinatortablayout

Last Updated on Wednesday, 03 April 2024 11:17  
 

Прва мјеста на Регионалном такмичењу из математике

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 01 April 2024 08:54

Данило Бирчаковић и Његош Видовић су побједници Регионалног такмичења из математике за ученике трећих и четвртих разреда, које је одржано у Братунцу. Ирена Спасојевић и Лазар Петковић су освојили трећа мјеста у конкуренцији ученика првог и трећег разреда, а на достојан начин нашу школу су представили и Марина Новаковић, Марија Негић и Андреј Брчкало. На тај начин је остварен један од највећих успјеха наше школе на регионалним такмичењима из математике. Надамо се да ћемо и након Републичког такмичења бити поносни на наше математичаре који имају пуну подршку својих професора математике приликом припрема за такмичење.

 

Last Updated on Monday, 01 April 2024 09:01

Read more...

 

Одржан Хуманитарни концерт за породицу Драгић

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 28 March 2024 11:26

Наша дјеца су сакупила за породицу Драгић 4000 КМ! Они су наш понос! ❤️

Синоћ су наша дјеца положила испит хуманости.

Last Updated on Thursday, 28 March 2024 11:36

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 169