Педагошко - психолошка служба

ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТНЕ СЕДМИЦЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Tuesday, 31 May 2022 14:42

Пројектну наставу издвајамо као ефикасну јер подстиче радозналост ученика и учење са разумјевањем, насупрот традиционалном облику наставе који се темељи на акумулирању чињеница и података. Развој самосталности ученика је подстицајни фактор у иновирању наставног процеса. Висок степен ученичке мотивисаности постиже се успјешним имплементирањем пројектне наставе, којом се усмјеравају и подстичу креативне способности ученика.

Last Updated on Tuesday, 31 May 2022 17:12

Read more...

 

ПСИХОЛОШКО ОБРАЗОВАЊЕ: "ДЕПРЕСИЈА КОД МЛАДИХ"

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Материјали ППС-е

Written by Administrator Friday, 24 September 2021 09:40

Психолог школе Драгана Вучковић реализовала је тему за психолошко образовање родитеља „Депресија код младих“ у оквиру сједнице Савјета родитеља. Циљ предавања је апел да се депресија код младих схвати као озбиљан психички поремећај, да родитељи науче како да препознају знаке депресије и охрабривање да се потражи стручна помоћ.

Read more...

 

АПЕЛ ПЕДАГОШКО - ПСИХОЛОШКЕ СЛУЖБЕ

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Monday, 06 September 2021 09:13

Драги ученици,

Због пандемије вируса корона и у овој школској 2021/22. години важе препоруке за поштовање епидемиолошких мјера у циљу заштите здравља. По препоруци Института за јавно здраввство Републике Српске, ученици средњих школа обавезно треба да носе маске током усменог одговарања, а препоручује се да се маске носе и током цијелог часа. Сви ученици у Републици Српској обавезно треба да носе заштитне маске приликом уласка у школу и изласка из школе, одласка у тоалет и у свим другим ситуацијама када су изван свог разреда.

Имајте у виду да непоштовањем мјера заштите угрожавате сопствено здравље и здравље других особа, као и да повећавате ризик да читава одјељења па и наставници буду у изолацији.

Очекујемо да се понашате одговорно јер само уз заједничку солидарност и бригу за себе и друге, учинићемо да школа буде сигурно мјесто за учење и дружење.

Last Updated on Monday, 06 September 2021 09:21  
 

КОЛЕКТИВНО СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ НАСТАВНИКА

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Материјали ППС-е

Written by Administrator Wednesday, 16 December 2020 18:54

Сједнице Наставничког вијећа реализују се онлајн у овој школској години, путем интернет платформе Viber. Све информације се благоворемено размењују и доносе заједничке одлуке како би наставни процес несметано функционисао у овим измењеним околностима рада.

 

Last Updated on Thursday, 17 December 2020 09:26

Read more...

 

ПРЕПОРУКЕ ЗА СИГУРНЕ КЛУПЕ

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Tuesday, 08 September 2020 10:33

Педагошко психолошка служба је, у прва два дана од почетка наставе,  посјетила 37 одјељења  ученика у школи, распоређених у 74 групе. Циљ посјете часовима био је заштита менталног здравља и стварање климе у одјељењу која неће додатно оптеретити ученика током наставе организоване у условима трајања пандемије вируса корона.

Све мјере заштите предочене су ученицима на њима примјерен начин, без додатног оптерећења и изазивања нелагоде. Прилагођене су им информације о вирусу, потреби придржавања мјера, прања руку, дезинфекције, појашњено зашто сједе одвојени, зашто не могу излазити за вријеме одмора, зашто се не смију задржавати у дворишту школе и груписати и друго.

Педагог и психолог школе, ученицима су подијелиле флајере са препорукама за сигурне клупе током школске 2020/21. године. Такође, наведене информације доступне су ученицима на улазима у школу, учионицама, ходницима и осталим просторијама у школи - у виду плаката које је обезбједило Министарство просвјете и културе Републике српске.

Last Updated on Tuesday, 08 September 2020 10:35  
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2