Сарадња са ученицима

ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТНЕ СЕДМИЦЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Tuesday, 31 May 2022 14:42

Пројектну наставу издвајамо као ефикасну јер подстиче радозналост ученика и учење са разумјевањем, насупрот традиционалном облику наставе који се темељи на акумулирању чињеница и података. Развој самосталности ученика је подстицајни фактор у иновирању наставног процеса. Висок степен ученичке мотивисаности постиже се успјешним имплементирањем пројектне наставе, којом се усмјеравају и подстичу креативне способности ученика.

Last Updated on Tuesday, 31 May 2022 17:12

Read more...

 

АПЕЛ ПЕДАГОШКО - ПСИХОЛОШКЕ СЛУЖБЕ

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Monday, 06 September 2021 09:13

Драги ученици,

Због пандемије вируса корона и у овој школској 2021/22. години важе препоруке за поштовање епидемиолошких мјера у циљу заштите здравља. По препоруци Института за јавно здраввство Републике Српске, ученици средњих школа обавезно треба да носе маске током усменог одговарања, а препоручује се да се маске носе и током цијелог часа. Сви ученици у Републици Српској обавезно треба да носе заштитне маске приликом уласка у школу и изласка из школе, одласка у тоалет и у свим другим ситуацијама када су изван свог разреда.

Имајте у виду да непоштовањем мјера заштите угрожавате сопствено здравље и здравље других особа, као и да повећавате ризик да читава одјељења па и наставници буду у изолацији.

Очекујемо да се понашате одговорно јер само уз заједничку солидарност и бригу за себе и друге, учинићемо да школа буде сигурно мјесто за учење и дружење.

Last Updated on Monday, 06 September 2021 09:21  

ПРЕПОРУКЕ ЗА СИГУРНЕ КЛУПЕ

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Tuesday, 08 September 2020 10:33

Педагошко психолошка служба је, у прва два дана од почетка наставе,  посјетила 37 одјељења  ученика у школи, распоређених у 74 групе. Циљ посјете часовима био је заштита менталног здравља и стварање климе у одјељењу која неће додатно оптеретити ученика током наставе организоване у условима трајања пандемије вируса корона.

Све мјере заштите предочене су ученицима на њима примјерен начин, без додатног оптерећења и изазивања нелагоде. Прилагођене су им информације о вирусу, потреби придржавања мјера, прања руку, дезинфекције, појашњено зашто сједе одвојени, зашто не могу излазити за вријеме одмора, зашто се не смију задржавати у дворишту школе и груписати и друго.

Педагог и психолог школе, ученицима су подијелиле флајере са препорукама за сигурне клупе током школске 2020/21. године. Такође, наведене информације доступне су ученицима на улазима у школу, учионицама, ходницима и осталим просторијама у школи - у виду плаката које је обезбједило Министарство просвјете и културе Републике српске.

Last Updated on Tuesday, 08 September 2020 10:35  
 

Представљање педагошко-психолошке службе и разговор о учењу

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Wednesday, 10 October 2018 08:14

Као и претходних школских година, трудимо се да нови ученици наше школе упознају начин рада педагога и психолога школе, те имају слободу да се обрате за помоћ и савет. Педагог и психолог школе упознале су ученике I разреда на часу одељенске заједнице, и представиле рад службе. Циљ разговора је позив ученицима на сарадњу јер сматрамо да је сваки проблем решив ако потражимо подршку и помоћ на време.

Педагошко-психолошка служба школе ради у II смене, и ученици, се увек могу обратити за разговор.

Разговор о учењу, има циљ да се ученицима објасни појам активног учења, колико је важно бити пажљив на часу и учествовати у раду; зашто понављање градива

Last Updated on Wednesday, 10 October 2018 08:53

Read more...

 

ПРЕВЕНЦИЈА ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Friday, 04 May 2018 08:51

Вршњачко насиље у школама и ван њих, је проблем са којим се удружено морају борити држава, образовне институције и родитељи. Решавање овог проблема један је од највећих изазова образовних институција 21. века. Због тога је школа развила превентивне методе кроз уређење правила понашања у школи, едукативни рад са ученицима и поступање у складу са Протоколом о поступању у случају насиља, злостављања или занемаривања дјеце, како би спречила сваки вид вршњачког насиља.

Шта је вршњачко насиље?

Last Updated on Thursday, 20 September 2018 09:59

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2