Сарадња са ученицима

Емоционална интелигенција

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Friday, 23 February 2018 12:23

Унапређење емоционалног здравља

Способности разумевања и контролисања сопствених емоција, те препознавања и реаговања на туђе емоције, су врло важне у свакодневном животу. Замислимо свет у којем не би могли препознати када је наш пријатељ тужан, или љут.

У циљу упознавања ученика са овом важном вештином, и колико је она битна за креативност и продуктивност у учењу, раду, обављању пословних задатака у будућности, одржано је предавање – радионица, на тему емоционалне интелигенције. Кроз презентацију ученици су научили које су одлике емоционално интелигентних особа, зашто је разумевање и контролисање сопствених емоција један од најважнијих фактора здравља. Циљ предавања је да се схвати разлика између IQ и EQ, и како се емоционална интелигенција може развијати и унапредити током живота. Кроз кратку вежбу ученици су кроз конкретне примере, наводили начине реаговања у одређеним ситуацијама.

Предавања су одржана у III разредима гимназије (фебруар), а наставиће се и у свим III разредима стручних школа (март). Ученици могу и тестирати свој ниво емоционалне интелигенције, кроз кратак упитник.

Предавања реализује психолог школе Драгана Петровић.

Емоционална интелигенција (презентација)

EQ – флајер за ученике

Last Updated on Friday, 23 February 2018 12:33

Read more...

 

Професионална оријентацаија ученика

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Wednesday, 29 November 2017 16:08

Информисање и едукација ученика о професионалним изборима и планирању будућности, обавезан је део програма рада одељенских заједница IV разреда. Ученици у сарадњи са одељенским старешинама реализују радионице и теме о пројектовању будућности, карактеристикама занимања и планирању каријере. На часовима одељенске заједнице IV разреда, психолог школе Драгана Петровић одржала је  радионицу и предавање на тему „Избор занимања“. Ученици су на првом часу кроз радионицу, попуњавали и упитник о професионалној оријентацији, а на другом часу кроз презентацију разговарано је о специфичностима и

Last Updated on Wednesday, 29 November 2017 16:25

Read more...

 

Самит за младе

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Saturday, 07 May 2016 14:52

У оквиру пројектних активности Мисије OСЦЕ-a у БиХ, одржан је Самит за младе, 21.-22. 04.2016. године, у Вогошћи, на тему "Улога младих у борби против насилног екстремизма". Самит је имао за циљ размену информација о борби против насилног екстремизма, јачање капацитета ученика средњих школа да се баве овим питањима, те расправу и размену идеја за превенцију и борбу против тероризма. Кроз стручна предавања и радионице, ученици су имали прилику да сазнају више о психолошким и верским аспектима насилног екстремизма, да науче о начинима превазилажења предрасуда и стереотипа, те сазнају о акцијама које спроводе млади у БиХ.На Самиту су учествовали ученици наше школе, заједно са Last Updated on Saturday, 07 May 2016 15:07

Read more...

 
 

Презентација - дете жртва насиља

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Monday, 08 February 2016 11:17

Дана 05.02.2016. године на Савјету ученика психолог школе Драгана Петровић одржала је презентацију на тему "Дете - жртва насиља".

 

Позив на сарадњу!

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Monday, 07 September 2015 13:09

Драги ученици,

Позивамо Вас на сарадњу и у новој школској години. Полазећи од тога да је сваки проблем решив увек нам се можете обратити за савет, помоћ и разговор.

Разговараћемо на различите теме, ако:

-       Желите мало боље да разумете своје понашање, емоције,

-       Желите да знате које су ваше одлике личности или са каквим интелектуалним капацитетима располажете,

-       Желите да добијете помоћ у погледу избора занимања, уписа факултета,

-       Желите да решите неке тешкоће у комуникацији са вршњацима, родитељима, наставницима, особама супротног пола, ..,

-       Имате проблем са прилагођавањем у одељењу,

 

Last Updated on Friday, 09 November 2018 21:34

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 2 of 2