Стотину матураната и професора у акцији добровољног даривања крви

PDFPrintE-mail

Стотину матураната и професора зворничког СШЦ „Петар Кочић“ пријавило се за акцију добровољног даривања крви коју традиционално спроводе ученици ове школе у марту мјесецу.

Како нам је рекла директорица школе Биљана Писић, акција даривања крви је дио „Хуманитарних дана“, активности које проводе ученици ове школе.

– Прошле седмице смо одржали хуманитанри концерт, који су припремили ученици и професори наше школе, са кога смо сав приход намијенили породици Драгић из Брањева. Поред тога, у другој акцији смо сакупили новац и помогли четири наша ученика којима су куће поплављене у јануару мјесецу у насељу Терминал у Каракају. Акцијом даривања крви заокружујемо хуманитарне активности те овом приликом желим да похвалим све наше ученике и професоре који су дали свој допринос како би акције биле успјешне – истакла је Писићева.

Ученица четвртог разреда гимназије Викторија Џинић је први пут даривала крв.

– Дарго ми је да сам дио акције чији је циљ да помогнемо другима и некоме спасимо живот – рекла је Џинићева.

Владимир Дражић, шеф Службе за трансфузијску медицину у Зворнику истакао је да ће након ове акције стање залиха крви бити задовољавајуће.

– Имали смо акцију ученика Техничког школског центра, сада ову, а за неколико дана је и акција ученика из Сребренице тако да ће залихе бити на задовољавајућем нивоу – навео је Дражић.

(Инфо Бирач)

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!