Сара Ћирковић - на путу успјеха

PDFPrintE-mail

Сара Ћирковић свјетски шампион у боксу!!!

Сара Ћирковић, чланица боксерског клуба „Обилић“ из Зворника и репрезентативка Србије освојила је златну медаљу на Свјетском првенству за млађе сениоре одржаном у Шпанији.

Сара Ћирковић је у финалној борби побиједила репрезентативку Данске Софи Винтер Росхауг.

Подршка другара из разреда и професора: У СШЦ „Петар Кочић“ организовано пратили меч Саре Ћирковић (ФОТО, ВИДЕО)

Успјеси боксерке Саре Ћирковић прате се и у Србији и Републици Српској, а уз вечерашњи полуфинали меч је било посебно свечано у зворничкој средњој школи „Петар Кочић“, коју похађа и Сара Ћирковић.

Наиме, њено одјељење матураната медицинске школе је са разредним старјешином Љубинком Писић, управом школе и професорима уживо пратило овај успјех младе боксерке. У учионици у којој је постављена паметна табла заједно су бодрили Сару до побједе те показали да подржавају њен спортски успјех.

Директорица школе Биљана Писић каже да су поносни што је Сара њихова ученица те да су радо омогућили заједничко гледање меча чиме су послали јасну поруку подршке.

– Управо смо прошле седмице имали стручно савјетовање о раду са надаредним и талентованим ученицима. Дакле, они ће бити у фокусу. То су ученици који се истичу знањем и вјештинама. Сара је једна од ученика чије су вјештине на вријеме препознате и данас остварује невјероватне резултате, а школа се увијек трудила да јој изађе у сусрет и омогући њено напредовање. Меч је био у 18 часова тако да смо сви заједно могли да га пратимо – истакла је Писићева.

Ћирковићева обезбиједила медаљу на Свјетском првенству за млађе сениоре у Шпанији – пала и Енглескиња Ебони Џонс

ФОТО: Јутјуб, принтскрин, ИБФ

Србију ће имати нову омладинску медаљу са свјетских првенстава, прву од 1998. године, јер је Сара Ћирковић, репрезентативка Србије и чланица Боксерског клуба „Обилић ТРБ“ из Зворника, побиједила представницу Енглеске Ебони Џонс у четврфиналу Свјетског првенства за млађе сениоре у Шапнији.

Ћирковићева је била доманинатнија током цијелог меча па је свих пет судија у три рунде дало предност нашој боксерки те је и овај меч Сара завршила одлуком судија 5:0.

 

Ученица наше школе Сара Ћирковић остварила је побједу је у првом мечу на Свјетском првенству за млађе сениоре које се одржава у Шпанији. Сара је одлуком судија 5:0 побиједила представницу Мексика Шејлу Кастиљо Морено.

Оно што је посебно привукло пажњу приликом праћења овог меча јесте коментатор на званичном Јутјуб каналу Свјетске боксерске организације који је за један потез, али и комплетан наступ Ћирковићеве изговорио „спектакулара Себиа“ чиме је на најбољи начин описао доминацију Ћирковићеве у овом мечу.

 

Ћирковићева ће у четвртфиналном мечу одмјерити снаге са представницом Енглеске Ебони Џонс.

(ИнфоБирач)

Last Updated on Saturday, 26 November 2022 13:22