Пројекти

У зворничком СШЦ „Петар Кочић“ почела примјена „Стем“ лабораторије – значај тригонометрије препознали у свакодневном живот

PDFPrintE-mail

Пројекти - ТАБЛА

Written by Administrator Tuesday, 01 June 2021 13:55

 

Обрађујући примјену тригонометрије у науци и свакодневном животу, у зворничком СШЦ „Петар Кочић“ започела је практична примјена „Стем лабораторије“, односно другачијег техничког и педагошког приступа извођењу наставних јединица.

 

Last Updated on Sunday, 05 September 2021 11:48

Read more...

 

Договорена сарадња са школом Барцелос у Потугалу

PDFPrintE-mail

Пројекти - Еразмус плус

Written by Administrator Friday, 31 March 2017 15:18

Зворнички СШЦ „Петар Кочић” наставио је добру праксу успостављања сарадње са школама из ЕУ у оквиру које ће учествовати у заједничким активностим и пројектима који ће допринијети опремљености школе, али и међусобним посјетама ученика из професора. Биљана Писић директорица школе из Зворника истакла је да је договорена сарадња са Средњом школом „Барцелос” из истоименог мјеста у Португалу, а са директором Жоржом Салеиројом и кородинатором пројекта Фернандом Карваљом је договорено да пет професора из Зворника у септембру посјети ову школу, док ће 10 ученика у посјету ићи у октобру мјесецу.

- Након тога очекујемо да они буду наши гости током зимских мјесеци, што је била њихова жеља. Од 2018. године са њима ћемо моћи да реализујемо и друге пројекте у оквиру програма „Еразмус плус”, што је јако значајно за опремање школе. Њихова школа је одлично опремљена, а кроз различите пројекте и сарадњу са

Last Updated on Friday, 31 March 2017 15:32

Read more...

 

Семинар у организацији НДЦ-а Сарајево

PDFPrintE-mail

Пројекти - Нансен дијалог центар

Written by Administrator Wednesday, 14 May 2014 19:56

У организацији НДЦ-а Сарајево у нашој школи одржан је пратећи семинар који је за циљ имао предлагање пројеката ученика које ће реализовати у школи или регији у сарадњи са другим школама. По ријечима Генца Горанција, координатора НДЦ-а сличан семинар је одржан прије два мјесеца.

- Ученици су на овом семинару радили на изради планских активности за ову и наредну школску годину, односно правили су планове за пројекте који ће се у том периоду реализовати. То су пројекти који се тичу њихове школе, гдје ће бити и реализовани, те пројекте које ћемо извести у сарадњи са школама у Сребреници, Братунцу, Јајцу и Зворнику – рекао је Горанци.

Last Updated on Wednesday, 14 May 2014 20:06  
 

Опремљен кабинет здравствене његе

PDFPrintE-mail

Пројекти - World Vision

Written by Administrator Monday, 07 October 2013 09:14

„Како смо опремили кабинет здравствене његе“

Стари кабинет је био оскудно опремљен материјалом за рад што је имало утицаја на сам квалитет извођења наставе. Због недостатка простора у школи кабинет је коришћен и за остале часове редовне наставе што је додатно компликовало опремање и чување наставних помагала. Приступ болесничкој постељи са моделом-лутком за вежбање и медицинским материјалима је такође био отежан због малог простора и распореда који је био прилагођен класичној учионици.

Реализацијом овог пројекта који је у потпуности подржан од стране World Vision, добијен је нов кабинет здравстене његе, физички одвојен од друге учионице, који ће бити искључиво намењен за ученике здравствене струке. Кабинет је осветљен, са добрим распоредом ученичких клупа и столица, сама болесничка постеља је сада смештена у средишњем делу учионице, чиме је омогућен и преглед дешавања као и приступ свим ученицима и самој водитељици практичне наставе. У оквиру кабинета сада поседујемо два ормара у којима су смештене основне медицинске потрепштине неопходне за обављање едукације и образовања ученика. У новом кабинету могуће је организовати рад на различите начине са мањим или већим групама ученика.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Интервјуисали смо одељења медицинских техничара како би сазнали колико су они сада задовољни новим кабинетом:

-          Како изгледа нови кабинет?

Нови кабинет је интересантно опремљен, посебно је освежавајућа боја зелених зидова која је подстицајна за рад, добро је осветљен и простран.

-          Какав је био стари кабинет?

У старом кабинету нисмо могли лако доћи до модела за вежбање јер је то била класична учионица која је коришћена и за друге часове редовне наставе па је распоред намештаја био томе и прилагођен. Нисмо имали довољно медицинске опреме за рад.

-          Које су предности новог кабинета?

Више простора, боље могућности, кабинет се сада користи само за ученике здравствене струке, имамо потребан материјал за рад.

-          Које су могућности новог кабинета?

Потребан материјал за рад. Прилагођавање наставној јединици.

-          Како опремљеност новог кабинета утиче на реализацију наставе?

Могуће је реализовати све наставне јединице у потпуности.

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:49  

Пријатељство и сарадња дуга 12 година

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Wednesday, 27 July 2022 13:55

Маја Прешерн, координатор пројеката у средњој школи "Сречко Косовел" у Сежани, Словенија, наш гост. Договорен наставак сарадње у наредном периоду.

Last Updated on Wednesday, 27 July 2022 14:03  
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 13