Пројекти

Формирана радна група

PDFPrintE-mail

Пројекти - Најдемократичнија школа

Written by Administrator Wednesday, 04 March 2015 10:05

У петак, 27. фебруара 2015. године, формирана је радна група за припрему наше школе за учешће у Цивитасовом пројекту "Избор најдемократичније школе".

Чланови ове радне групе су:
Драгица Јокић, педагог

  • Драгана Петровић,психолог
  • Марија Степановић, професор филозофије,
  • координатор рада Савјета ученика
  • Иво Симић,предсједник Савјета родитеља
  • Александра Тешић, представница Савјета ученика,
  • Станислав Томић, професор демократије и људских права

Радна група је одржала први састанак на коме је члановима групе представљен план рада и подјељен потребан материјал. Чланови радне групе су се међусобно договорили око задатака и задужења, која се тичу припреме школе за екстерну евалуацију, која ће у оквиру споменутог пројекта бити спроведена у мају ове године.

 

Донација информатичке опреме

PDFPrintE-mail

Пројекти - ЈИЦА

Written by Administrator Tuesday, 05 March 2013 09:24

У оквиру пројекта „Модернизација у БиХ“, у информатичком смислу, који финансира Јапанска агенција за међународну сарадњу, зворничка Гимназија и ССШ „Петар Кочић“ добила је информатичку опрему у вриједности 5.000 КМ.


- Ово је друга фаза пројекта гдје смо већ раније добили опрему у вриједности од 2.500 КМ, односно када смо добили два дигитална пројектора, два фотоапарата, ласерски штампач, скенер штапмач и лап топ рачунар.  Сада смо добили четири рачунара у склопу пројекта у оквиру кога смо већ раније прихватили наставу информатике по јапанском плану и програму за гимназију, а који нам је одобрило министарство. Сви професори ће проћи обуку кроз едукације у Сарајеву тако да су први разреди већ кренули да раде по овом плану и програму који се разликује по броју часова, али је прилагођен нашим ученицима - рекла је Писић и захвалила се на реализацији овог пројекта истакавши да је свака донација рачунара вредна јер је та опрема увек потребна.

Наставу информатике и еконосмке групе предмета ученици зворничке Гимназије, којих има око 1.100, похађају у четри кабинета која су посебно опремљена информатичком опремом за квалитетно извођење свих наставних садржаја из ових предмета.

Извор: Инфо Зворник - информативни портал

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:47  

Посјета ученика и професора из Сежане

PDFPrintE-mail

Пројекти - Словенија

Written by Administrator Monday, 16 October 2023 12:24

Након доласка гостију уприличен је пријем код градоначелника Бојан Ивановић као и посјета школи и ђачком ресторану. Приликом посјете школи презентовани су примјери добре праксе из Сежане, начини организације Спортске недеље и часова роботике који се код нас изучавају као часови секције.

Last Updated on Monday, 16 October 2023 12:37

Read more...

 
 

Пројекат прекограничне сарадње: Зворнички средњошколци у посјети школи из Руме

PDFPrintE-mail

Пројекти - САРАДЊА СА ШКОЛОМ ИЗ РУМЕ

Written by Administrator Sunday, 12 June 2022 08:26

Група од 50 ученика и професора из зворничког СШЦ „Петар Кочић“ борави у тродневној посјети Руми у оквиру пројекта прекограничне сарадње „Здрави и безбједни гастрономски производи као потенцијал за ново запошљавање младих“, који се финансира из ИПА фондова ЕУ.

Last Updated on Sunday, 12 June 2022 09:01

Read more...

 

Рефлексија на СТЕМ часове и њихова имплементација у ЈУ Средњошколски центар „Петар Кочић“ у Зворнику

PDFPrintE-mail

Пројекти - ТАБЛА

Written by Administrator Monday, 10 January 2022 12:33

Свакодневно се суочавамо са чињеницом да традиционални начин рада са ученицима губи смисао и постаје нешто што се свакако мора освјежити и промијенити.

У ери нових технологија, када 21. вијек носи много новина, школе новог времена морају у фокус дјеловања ставити ученика, његово критичко мишљење и закључивање. Наставници се суочавају са великим бројем изазова, схватајући да је цјеложивотно учење кључ свега, да свакодневно морају радити на себи и свом усавршавању, како би постигли прави циљ. Тај циљ подразумијева показивање знања кроз различите области, са крајњим циљем да ученици боље разумију оно што су научили. Функционално учење је крајњи циљ  и припрема ученика да боље разумију, запамте и примјене научено.

Last Updated on Monday, 10 January 2022 12:47

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 13