Актуелно

Конкурс за израду андроид апликације

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 30 March 2018 13:25

Министарство просвјете и културе Републике Српске расписује Конкурс за израду Андроид апликације "Водич кроз занимања" за мобилне уређаје. Право учешћа на Конкурсу имају сви заинтересовани ученици. Општи услови Конкурса и формулар за пријаву доступни су и на интернет страницама Министарства просвјете и културе Републике Српске и Републичког педагошког завода Републике Српске као и на линковима у наставку.

Општи услови конкурса.

Формулар за пријаву

Last Updated on Friday, 30 March 2018 13:36  

У школи похвалили резултате три награђена ученика

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 30 March 2018 12:26

Једина школа са три награде

Након успјеха наших ученика на конкурсу „Зашто је култура мени важна” у школи су похвалили њихове резултате и пожељели им нове успјехе као и успјешну реализацију наредних пројеката који их очекују у Бањалуци.

- Заиста смо пресрећни што су нас ови ученици презентовали на најбољи могући начин. Морамо истаћи да смо једина школа која је освојила три награде и то у три различите категорије. Данас смо са њима разговарали о мотивима учешћа на конкурсу те договорили даљу подршку у реализацији пројеката у Бањалуци предвиђених пројектом. Када ће конкретно ићи и колико ће трајати радионице још не знамо, односно чекамо званично обавјештење из ресорног министарства - рекла је Биљана Писић, директорица школе.

Read more...

 

Ученици добили три награде на конкурсу „Зашто је култура /мени/ важна?”

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 19 March 2018 23:29

Три ученика награђена су на конкурсу „Зашто је култура /мени/ важна?”, објављено је данас на сајту Владе Републике Српске.

Прво мјесто у области музике освојио је Никола Максимовић, а двије друге награде освојили су Давид Дурић, у категорији драме, и Тамара Куртума, у категорији прозе. Ово је изузетан успјех зворничких ученика чиме је настављена пракса освајања награда на конкурсима које расписује ресорно министарство и РПЗ.

Према подацима са сајта Владе Републике Српске, тридесет и два средњошколца награђена су на овом конкурсу.

Last Updated on Monday, 19 March 2018 23:33  
 

Посјета зворничких средњошколаца компанији „Алумина“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 19 March 2018 22:39

Ученици  су посјетили  компанију „Алумина“, у оквиру редовних наставних активности.  Око 40 ученика, другог и трећег разреда Гимназије и Медицинске школе, чланови Биолошке и Хемијске секције зворничког Средњошколског центра, највише времена су провели у лабораторијама „Алумине“.

Руководилац Службе лабораторија у „Алумини“ Гордана Остојић упознала је  ученике са  процесима који се одвијају у фабричким лабораторијама и са радом инструменталне опреме са којом ова компанија располаже.

„Ученицима смо презентовали рад наших лабораторија, могли су да сазнају како се раде разне врсте анализа, али и да виде са каквом инструменталном опремом располаже наша фабрика“, рекла је Остојић, нагласивши да су посјету зворничких средњошколаца искористили и да их  заинтересују за ову врсту посла, како би им, како је рекла,  помогли  код њихове будуће професионалне

Last Updated on Monday, 19 March 2018 23:29

Read more...

 

Одржан састанак са родитељима који ће примити ученике из Португала

PDFPrintE-mail

Актуелно

Written by Administrator Monday, 19 March 2018 23:11

Данас је одржан радни састанак са родитељима чија ће дјеца бити домаћини ученицима из Португала, чија делегација ће посјетити школу почетком маја мјесеца ове године.

– Родитељи су информисани од стране директора, помоћника, психолога и координатора за ученике о плану активности у периоду од 5-11. маја, када наш град буду посјетили гости из Португала. Они долазе из Барселоса, мањег града у близини Порта. Родитељи су изразили жељу да воде госте на излете како би им показали што више љепота наше Републике Српске. Наравно, они желе да наши гости пробају традиционална јела, а то неће бити тешко организовати. Управо у том

Last Updated on Monday, 19 March 2018 23:22

Read more...

 
 
<< Start < Prev 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Next > End >>

Page 72 of 79