Актуелно

Министар Наталија Тривић упутила честитку поводом почетка нове школске године

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 01 September 2022 14:24

Поводом почетка нове школске године министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић упутила је честитку свим ученицима, родитељима, наставницима, ваннаставном особљу и руководству основних и средњих школа у Републици Српској, у којој се наводи:

„Поводом почетка наставе у школској 2022/2023. години, свим ученицима и њиховим родитељима, наставницима и ваннаставном особљу, као и руководству свих школа у Републици Српској желим успјешан почетак нове школске године.

Посебно ме радује што у нову школску годину улазимо неспутани епидемиолошким околностима, што ће ученици сјести у школске клупе и што ће у директној комуникацији са својим наставницима савладавати лекције и стицати нова знања.

У новој школској години нас чекају бројне новине, све у складу са реформским настојањима да прилагодимо васпитно-образовни процес савременим потребама ученика, унаприједимо пут стицања функционалних знања и омогућимо наставном кадру стручно усавршавање у смислу њиховог оспособљавања за примјену савремених метода рада у наставном процесу.

У складу са реформским правцима урађено је више нових наставних програма за основно и средње образовање. Мањи број уџбеника за основце и више дигитализованих садржаја олакшаће њихове торбе, али и помоћи у лакшем савладавању градива у складу са њиховим афинитетима и савременим навикама.

Од нове школске године посебну пажњу посветићемо препознавању талентоване и даровите дјеце и раду с њима по посебним програмима, што ћемо радити у сарадњи са Друштвом психолога Републике Српске. Вјерујем да ће ово значити важан подстрек у усмјеравању и подршци свим талентованим ученицима, у различитим областима. За оне који имају умјетничке склоности, омогућили смо оснивање и рад умјетничких школа и прва међу њима у Републици Српској почиње с радом у овој школској години.

С циљем наставка модернизације процеса наставе и опремања информатичком опремом школа, и у све средње школе уведен је е-Дневник, а биће им доступни и сви дигитални алати који ће професорима бити веома корисни приликом припреме и извођења наставе.

Нека свака од побројаних новина означи и нови и незаустављиви полет за све укључене у васпитно-образовни процес и изњедри нове вриједности на које ћемо заједно бити поносни!

 

Дан школских библиотека 2019.

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 28 October 2019 20:56

Изложбом паноа и нових наслова обиљежен је Дан школских библиотека. Према ријечима библиотекарке Светлане Зекић овај дан се сваке године обиљежава у њиховој школи.

Дјеца која су најактивнија и највише слободног времена проводе читајући и учећи у библиотеци, су израдила два паноа са темом важности књиге, односно читања - рекла је Зекић.

Она је додала да су овом приликом представљена дјела која су набављена на посљедњем Сајму књига у Београду.

 

Last Updated on Monday, 28 October 2019 21:09

Read more...

 

Посјета Сајму књига

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 25 October 2019 07:08

У организацији управе и професора наше школе организован је одлазак на 64. Међународни сајам књига у Београду.

На пут је ишло преко 50 професора и око 330 ученика. Осим посјете сајму, ученици су обишли Калемегдан и Тржни центар "Ушће".

Last Updated on Friday, 25 October 2019 07:22

Read more...

 
 

СШЦ „Петар Кочић“ – спремни за почетак нове школске године, ускоро радови на ђачком ресторану

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 14 August 2022 15:33

 

У зворничком СШЦ „Петар Кочић“ љетни распуст је искориштен за уређење учионица и набавку нове опреме и учила, а у току је и расписивање тендера за извођење грађевинских радова на изградњи ђачког ресторана.

Према ријечима директорице школе Биљане Писић припреме за нову школску годину су почеле већ у јулу.

– Већину радова су урадили наши помоћни радници. Они су окречили учионице, неке дјелимично, неке потпуно, офарбали радијаторе и урадили друге поправке. Оно што је значајно јесте да сваке године сређујемо неколико кабинета. Сада је на реду уређење кабинета географије који ће бити у потпуности преуређен, набављен је и дио наставног материјала, односно нове карте, глобуси – рекла је Писићева и додала да је пандемија показала да је школи потребно више рачунара и бољи интернет.

– Електроинсталације су урађене у претходном периоду, а сада слиједи улагање у информатичке инсталације и набавка рачунара, колико будемо у могућности. Набавићемо и пројекторе за поједине учионице – каже Писићева и додаје да су се сада фокусирали на радове за ђачки ресторан.

– У току је расписивање тендера за грађевинске радове на ђачком ресторану који ће бити вриједни око 35.000 КМ, а сав износ финансира Градска управа Зворник из буџета. Они су завршили и пројектну документацију тако да ћемо до новембра мјесеца, када нам се звршава пројекат кроз који смо добили опрему, имати опремљен и фунакционалан ресторан. Ученици ће поред праксе имати и прилику да купују оброке у школи, а од ресорног министарства очекујемо дозволу о проширењу дјелатности како би се могла радити и достава хране – истакла је Писићева.

 

(чланак преузет са портала ИнфоБирач)

Last Updated on Sunday, 14 August 2022 15:37  

Презентација „Порески систем Републике Српске"

PDFPrintE-mail

Актуелно

Written by Administrator Thursday, 10 October 2019 19:37

Представнице Пореске управе Републике Српске, Смиљана Јањић и Данијела Вребац из Бањалуке, изложиле су ученицима економске школе ЈУ СШЦ „Петар Кочић" Зворник презентацију на тему: „Порески систем Републике Српске".
Презентација на ову тему одржана је 10. октобра 2019.

Last Updated on Thursday, 10 October 2019 19:44  
 
<< Start < Prev 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Next > End >>

Page 33 of 79