Актуелно

Матуранти отпутовали на матурску ексукрзију у Италију

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 03 October 2022 09:34

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Monday, 03 October 2022 09:37  

Заједнички пројекат прекограничне сарадње школе из Зворника и Руме

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 19 February 2020 18:38

Представници зворничког СШЦ „Петар Кочић“ и ССШ „Бранко Радичевић“ из Руме потписали су уговоре о заједничком наступу у аплицирању за пројекат прекограничне сарадње, односно унапређења здраве исхране који финансира ЕУ. Биљана Писић, директорица зворничке школе истакла је задовољство што ће сарађивати са школом из Руме.

– Сарађујући са средњом школом из Барселоса у Португалу, ми смо упознали њихове партнере из Србије, односно Руме. Тада смо договорили да заједнички улазимо у пројекте прекограничне сарадње. Уколико добијемо средства то би било од великог значаја за опремање ђачког ресторана и промоцију здраве хране – рекла је Писић.

Last Updated on Wednesday, 19 February 2020 18:56

Read more...

 

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2022. године

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 30 September 2022 20:31

Грчки кутак испред ЈУ СШЦ "Петар Кочић", Зворник и Народна библиотека Зворник, заједно су обиљежили овај значајан дан разноразним занимљивим активностима. Директорица НБЗ Нега Степановић је нашим ученицима уприличила изузетно срдачан дочек. Ученици су имали прилику да чују многе интересантне чињенице о језицима широм свијета кроз веома занимљиву презентацију и радионицу господина Жељка. Ученици су обишли и музеј те погледали изложбу под називом "Ђенерал Крста Смиљанић", ауторке Снежане Ђенић. Све похвале и честитке!

Last Updated on Friday, 30 September 2022 20:38

Read more...

 
 

Предавање о поступању у случају земљотреса за ученике и запослене у школама

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 10 December 2019 13:59

Представници градских служби цивилне заштите и професионалне ватрогасне јединице одржали су у Средњошколском центру „Петар Кочић“ предавање о томе како поступити у случају земљотреса.

Према ријечима Дејана Галића из Службе цивилне заштите града Зворника, дјеца треба да знају како да се понашају прије и у току земљотреса и како да поступе након, да не би дошло до хаотичног стања.

Read more...

 

Ученици зворничких школа учествовали у „Каравану културе говора“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 04 December 2019 21:36




Ученици зворничких основних и средњих школа били су дио пројекта „Караван културе говора“ што је наставак кампање  „Његујмо српски језик“. Овај пројекат је оухватио десет градова у Србији и Српској, а предвања су одржана и у Бечу. Ученици су били дио дводенвних радионица на којима су учили о значају културе говора.

У овкиру „Каравана културе говора“ наступили су француски хуманитарац Арно Гујон, мастер комуниколог и глумац Слободан Роксандић, као и признати лингвиста Миодраг Телебак. Дио тима на радионицама је и Марко Миловановић, глумац, као и његов колега Милан Босиљчић.

- Главна идеја наше кампање је да, путујући кроз градове, ширимо, како ми кажемо, добре говорне навике код дјеце, младих и уопште шире јавности. Градови које планирамо да посјетимо су: Приједор, Добој, Источно Сарајево, Брчко и многи други – рекао је Босљчић.

Last Updated on Tuesday, 10 December 2019 13:56

Read more...

 
 
<< Start < Prev 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Next > End >>

Page 32 of 79