Актуелно

Још једна од активности за дан толеранције

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Sunday, 19 November 2017 21:31

ЈУ Средњошколски центар „Петар Кочић“ Зворник је са ученицима учествовала у још једном догађају, а поводом Међународног дана толеранције. Коалиција „ За позитиван Зворник“ организовала је данас, 17.11.2017. године, у 18 часова концерт у Дому омладине, на којем су учествовали Основна музичка школа, мали хор „ Изворник“ и фолклорна секција Међународног  форума солидарности Еммаус.

Наша школа као чланица коалиције, овај пут се представила са ученицима Угоститељске школе, који су за ову прилику припремили пригодно послужење за присутне. Ђаци  су са својим предавачима,  на креативан начин осмислили и припремили закуску. Потрудили су се да свој рад представе у најбољем свјетлу, те су на

Last Updated on Sunday, 19 November 2017 22:08

Read more...

 

Професор Станислав Томић панелиста на годишњој конференцији о грађанском образовању

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Wednesday, 18 October 2017 15:07

На 19. годишњој конференцији о грађанском образовању која је одржана у Неуму од 13-15. октобра 2017. године, наш професор, Станислав Томић, излагао је као панелиста рад под називом Настава грађанског образовања као секундарни агенс политичке социјализације младих и њена улога у транзицији политичке културе у Босни и Херцеговини.

Тема овогодишње конференције била је Васпитање и образовање за активно грађанство и друштво промјена - од теорије до праксе. Дио програма чинио је извјештај Републичког педагошког завода Републике Српске о улози педагошких институција у осигурању квалитета наставе грађанског образовања. Дводневна конференција завршена је подјелом у радне групе, стратешким планирањем и усвајањем закључака и препорука. Организатор Годишње конференције је Образовни центар за демократију и људска права "ЦИВИТАС", уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини.

Last Updated on Wednesday, 18 October 2017 15:35  

Уручене награде за најбоље ликовне и литерарне радове

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 14 October 2021 07:41

У зворничком Средњошколском центру „Петар Кочић“ данас су уручене награде за најбоље ликовне и литерарне радове које су ученици предали за конкурс поводом „Дјечије недјеље“.

Како нам је саопштила директорица школе Биљана Писић, сваке године школа се укључује у обиљежавање „Дјечије недјеље“ кроз организовање различитих манифестација посвећених дјеци те организацијом ликовних и литерарних конкурса са циљем указивања на значај и заштиту дјечијих права.

 

Last Updated on Thursday, 14 October 2021 07:53

Read more...

 
 

Спремно дочекали почетак школске године

PDFPrintE-mail

Актуелно - Новости

Written by Administrator Sunday, 03 September 2017 09:14

Захваљујући улагањима у текуће одржавање у висини од 9.200 КМ, те реализацијом пројекта набавке павиљона за школско двориште у вриједности од 4.100 КМ, као и донацијом за наставу у угоститељској школи, у Средњошколском центру „Петар Кочић” спремно су дочекали почетак школске године. По ријечима Биљане Писић, директорице школе најважније је да су и ове, као и ранијих година, уписали планирани број ученика.
- Уписали смо свих десет одјељења, колико смо и планирали, што је показатељ да свршени основци и њихови родитељи препознају квалитет наставе и рада са ученицима - истакла је Писић.
Она је додала да је преко љетњег распуста урађен велики дио радова на текућем одржавању школе.
- У потпуности је урађено кречење школе, промијењен је велики број инсталација, поготову на систему гријања, односно радијаторима, окречен је дио фасаде, кулиром обрађен дио фасаде испред ученичког и главног улаза, извршени додатни радови на школској кухињи, чиме је постала много функционалнија, офарбане клупе. На овај начин је уређен и спољашњи и унутрашњи дио школе - рекла је Писић и додала да

Last Updated on Sunday, 03 September 2017 09:30

Read more...

 

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ: ТАКМИЧЕЊЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА "НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 2021"

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 02 October 2021 09:03

 
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 44 of 79