Актуелно

Амила Шахбеговић првакиња БиХ у теквонду

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 15 April 2024 10:38

Четири медаље за теквондоисте Зворника на првенству БиХ

На првенству БиХ за јуниоре које је одржано 06. и 07. априла у Томиславграду, теквондоисти Зворника остварили су одличне резултате и освојили четири медаље.

Титулом државне првакиње окитила се Амила Шахбеговић, ученица I8, која је изузетно убједљиво стигла до златне медаље. Овим резултатом млада такмичарка Зворника је дошла на корак до пласмана на Свјетско првенство које се од 1. до 6. октобра одржава у Кореји.

Last Updated on Monday, 15 April 2024 10:49

Read more...

 

Андроид апликација „Водич кроз занимања“

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 03 April 2024 11:12

И ове године свим ученицима деветих разреда и њиховим родитељима, као и свим другим заинтересованим корисницима доступна је Андроид апликација „Водич кроз занимања“. Апликација је доступна на Google Play маркету и сви заинтересовани ученици, наставници и родитељи је могу бесплатно преузети и инсталирати на своје мобилне телефоне. Потребно је да у претраживачу на Google Play маркету унесу “Vodic kroz zanimanja” и претрага ће вратити жељену апликацију.

Апликација омогућава ученицима основних школа и њиховим родитељима приказ плана уписа за школску 2024/2025. годину у свакој средњој школи у Републици Српској, приказ дефицитарних занимања, те описе свих занимања. На тај начин помаже будућим средњошколцима да лакше пронађу жељено занимање.

Средње шк

оле наведену апликацију могу користити приликом промоције занимања и плана уписа у одређену школу.

Апликација је доступна на линку: https://play.google.com/store/apps/details?id=vladars.ministarstvoprosvjete.coordinatortablayout

Last Updated on Wednesday, 03 April 2024 11:17  

Зворничанин Дражен Бојагић ревизор једне од четири најпознатије консултантске куће у свијету – рачуноводство заволио у средњој школи

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 10 March 2024 19:57

Свако ко се пронађе у одређеном занимању са лакоћом ниже успјехе те се другима чини да им се врата на том путу отварају сама, али иза свега тога стоји озбиљан рад. Таква је прича двадесетосмогодишњег Дражана Бојагића из Зворника, овлаштеног ревизора у једној од четири највеће консултантске куће у свијету, „KPMG”.

Тренутно, за ову реномирану кућу ради у Бањалуци, а већ је положио први испит за звање међународног рачуновође што отвара врата за запослење у струци у било којој земљи свијета.

– Након завршетка средње економске школе у Зворнику, завршио сам Економски факултет у Бијељини са просјеком оцјена 9,30. Просто сам се пронашао у економији и одлучио да наставим даље у овој области. Одмах по завршетку студија почео сам да радим у једној познатој рачуноводственој агенцији. Ту сам радио три и по године, а у међувремену положио сам за звање рачуновође, а потом и за овлаштеног ревизора што је највише звање у нашој струци. Положио сам све испите и само треба да добијем лиценцу. За мјесец дана биће и одбрана мастер рада када ћу добити звање овлаштеног процјенитеља – прича Бојагић свој образовни пут.

Last Updated on Sunday, 10 March 2024 20:07

Read more...

 
 

Отворени дан на Грађевинском факултету Универзитета у Београду

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 29 February 2024 13:35

На Грађевинском факултету Универзитета у Београду, у суботу 2. марта, од 11 часова, одржаће се манифестација „Отворени дан“.

Ученици средњих школа који посете факултет имаће прилику да разговарају са студентима, асистентима и професорима Грађевинског факултета, да се информишу о пријемном испиту, упису, студијским програмима (Грађевинарство, Геодезија, Геоинформатика), настави, пројектима, пословима који их чекају након дипломирања, да обиђу лабораторије и учионице и сазнају све што их буде занимало из 178 година дуге историје Грађевинског факултета.

 

Припремна настава из српског језика и књижевности код професорице Цвијете Ђурђић

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 04 August 2023 21:37

Припремна настава коју организује професорица Цвијета Ђурђић за ученике I-4 ће се реализовати у термину од 11:30 до 13:00 следећим данима: 16., 17., 18., 21. и 22.08.2023. године.

Last Updated on Friday, 04 August 2023 21:42  
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 79