ВЕТ пројекат

Шесточлани тим за екстерну евалуацију боравио у нашој школи

PDFPrintE-mail

Пројекти - ВЕТ пројекат

Written by Administrator Tuesday, 07 November 2017 19:24

У оквиру пројекта за развој квалификацијског оквира за цјеложивотно учење у нашој школи боравио је шесточлани тим за екстерну евалуацију који је прегледао рад свих запослених са циљем оцјењивања рада у овој установи, а акценат је био на стручним школама.

По ријечима директорице школе Биљане Писић ради се о значајном процесу који ће од сљедеће године бити редовна пракса коју је предвидио Закон о средњем образовању. - Када нешто радите са успјехом и постижете добре резултате онда то неко треба и да вреднује. Стога је у нашој школи боравио мјешовити тим за екстерну евалуацију на нивоу БиХ. Они су након обиласка школе и сагледавања наших капацитета имали посјете часовима, потом одржали састанке са школским тимом за самоевалуацију, са представницима Савјета ученика, Савјета родитеља, професорима и привредницима, те извршили прегледе комплетне документације коју школа посједује - истакла је Писић и додала да је школски тим за самоевалуцију, сагледавајући седам

Read more...

 

Други састанак тима за самоевалуацију

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 20 June 2017 13:06

Састанак Тима за самоевалуацију у оквиру ВЕТ пројекта, одржан је у петак 16.06.2017. године. Тема радног састанка била је детаљна припрема и анализа преднацрта Извјештаја о самоевалуацији, који чланови Тима заједнички раде. Усаглашена су мишљења за оцену сваког стандарда квалитета појединачно и разговарано је о будућим активностима које треба да допринесу унапређењу квалитета образовања и обуке у овој ВЕТ установи.

Last Updated on Tuesday, 20 June 2017 15:01  

ВЕТ пројекат

PDFPrintE-mail

Пројекти - ВЕТ пројекат

Written by Administrator Thursday, 08 June 2017 22:50

Средњошколски центар „Петар Кочић“ Зворник, учествује у реализацији пројекта који финансира ЕУ уз подршку Министарстава просвјете и културе Републике Српске и Републичког педагошког завода Републике Српске, под називом „Развој квалификацијског оквира за цјеложивотно учење“.

Сврха овог пројекта је израда стандарда за осигурање квалитета у стручном образовању и обуци (ВЕТ), што би у будућности омогућило равноправан однос према дипломама средњег стручног образовања стеченим у Босни и Херцеговини, као што се примењује за дипломе стручног образовања у земљама Европске уније. У

Last Updated on Tuesday, 20 June 2017 15:02

Read more...