Сарадња са ученицима

Представљање педагошко-психолошке службе и разговор о учењу

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Wednesday, 10 October 2018 08:14

Као и претходних школских година, трудимо се да нови ученици наше школе упознају начин рада педагога и психолога школе, те имају слободу да се обрате за помоћ и савет. Педагог и психолог школе упознале су ученике I разреда на часу одељенске заједнице, и представиле рад службе. Циљ разговора је позив ученицима на сарадњу јер сматрамо да је сваки проблем решив ако потражимо подршку и помоћ на време.

Педагошко-психолошка служба школе ради у II смене, и ученици, се увек могу обратити за разговор.

Разговор о учењу, има циљ да се ученицима објасни појам активног учења, колико је важно бити пажљив на часу и учествовати у раду; зашто понављање градива

Last Updated on Wednesday, 10 October 2018 08:53

Read more...

 

ПРЕВЕНЦИЈА ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Friday, 04 May 2018 08:51

Вршњачко насиље у школама и ван њих, је проблем са којим се удружено морају борити држава, образовне институције и родитељи. Решавање овог проблема један је од највећих изазова образовних институција 21. века. Због тога је школа развила превентивне методе кроз уређење правила понашања у школи, едукативни рад са ученицима и поступање у складу са Протоколом о поступању у случају насиља, злостављања или занемаривања дјеце, како би спречила сваки вид вршњачког насиља.

Шта је вршњачко насиље?

Last Updated on Thursday, 20 September 2018 09:59

Read more...

 

Емоционална интелигенција

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Friday, 23 February 2018 12:23

Унапређење емоционалног здравља

Способности разумевања и контролисања сопствених емоција, те препознавања и реаговања на туђе емоције, су врло важне у свакодневном животу. Замислимо свет у којем не би могли препознати када је наш пријатељ тужан, или љут.

У циљу упознавања ученика са овом важном вештином, и колико је она битна за креативност и продуктивност у учењу, раду, обављању пословних задатака у будућности, одржано је предавање – радионица, на тему емоционалне интелигенције. Кроз презентацију ученици су научили које су одлике емоционално интелигентних особа, зашто је разумевање и контролисање сопствених емоција један од најважнијих фактора здравља. Циљ предавања је да се схвати разлика између IQ и EQ, и како се емоционална интелигенција може развијати и унапредити током живота. Кроз кратку вежбу ученици су кроз конкретне примере, наводили начине реаговања у одређеним ситуацијама.

Предавања су одржана у III разредима гимназије (фебруар), а наставиће се и у свим III разредима стручних школа (март). Ученици могу и тестирати свој ниво емоционалне интелигенције, кроз кратак упитник.

Предавања реализује психолог школе Драгана Петровић.

Емоционална интелигенција (презентација)

EQ – флајер за ученике

Last Updated on Friday, 23 February 2018 12:33

Read more...

 
 

Професионална оријентацаија ученика

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Wednesday, 29 November 2017 16:08

Информисање и едукација ученика о професионалним изборима и планирању будућности, обавезан је део програма рада одељенских заједница IV разреда. Ученици у сарадњи са одељенским старешинама реализују радионице и теме о пројектовању будућности, карактеристикама занимања и планирању каријере. На часовима одељенске заједнице IV разреда, психолог школе Драгана Петровић одржала је  радионицу и предавање на тему „Избор занимања“. Ученици су на првом часу кроз радионицу, попуњавали и упитник о професионалној оријентацији, а на другом часу кроз презентацију разговарано је о специфичностима и

Last Updated on Wednesday, 29 November 2017 16:25

Read more...

 

Самит за младе

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Written by Administrator Saturday, 07 May 2016 14:52

У оквиру пројектних активности Мисије OСЦЕ-a у БиХ, одржан је Самит за младе, 21.-22. 04.2016. године, у Вогошћи, на тему "Улога младих у борби против насилног екстремизма". Самит је имао за циљ размену информација о борби против насилног екстремизма, јачање капацитета ученика средњих школа да се баве овим питањима, те расправу и размену идеја за превенцију и борбу против тероризма. Кроз стручна предавања и радионице, ученици су имали прилику да сазнају више о психолошким и верским аспектима насилног екстремизма, да науче о начинима превазилажења предрасуда и стереотипа, те сазнају о акцијама које спроводе млади у БиХ.На Самиту су учествовали ученици наше школе, заједно са Last Updated on Saturday, 07 May 2016 15:07

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2