Успјеси бивших ученика

Зворничанин Дражен Бојагић ревизор једне од четири најпознатије консултантске куће у свијету – рачуноводство заволио у средњој школи

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 10 March 2024 19:57

Свако ко се пронађе у одређеном занимању са лакоћом ниже успјехе те се другима чини да им се врата на том путу отварају сама, али иза свега тога стоји озбиљан рад. Таква је прича двадесетосмогодишњег Дражана Бојагића из Зворника, овлаштеног ревизора у једној од четири највеће консултантске куће у свијету, „KPMG”.

Тренутно, за ову реномирану кућу ради у Бањалуци, а већ је положио први испит за звање међународног рачуновође што отвара врата за запослење у струци у било којој земљи свијета.

– Након завршетка средње економске школе у Зворнику, завршио сам Економски факултет у Бијељини са просјеком оцјена 9,30. Просто сам се пронашао у економији и одлучио да наставим даље у овој области. Одмах по завршетку студија почео сам да радим у једној познатој рачуноводственој агенцији. Ту сам радио три и по године, а у међувремену положио сам за звање рачуновође, а потом и за овлаштеног ревизора што је највише звање у нашој струци. Положио сам све испите и само треба да добијем лиценцу. За мјесец дана биће и одбрана мастер рада када ћу добити звање овлаштеног процјенитеља – прича Бојагић свој образовни пут.

Last Updated on Sunday, 10 March 2024 20:07

Read more...

 

Зворничанин Момир Бобар у тиму стручњака УКЦ-а у Бањалуци који су извели сложену операцију анеуризме трбушне аорте

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 10 July 2023 16:24

Хируршки тим Службе за васкуларну хирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске успјешно је извео операцију анеуризме трбушне аорте са урођеном аномалијом, односно потковичастим бубрегом, који је својим положајем знатно отежавао приступ анеуризми код шездесетдвогодишњег пацијента, пише РТРС.

 

Last Updated on Thursday, 13 July 2023 07:34

Read more...

 

Зворничанин Јован Баљак изабран међу 10 најбољих студената биомедицинских факултета за усавршавање у Србији и Њемачкој

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 04 February 2023 14:09

Зворничанин Joван Баљак, бивши ученик ЈУ СШЦ „Петар Кочић”, и студент фармације на Универзитету у Новом Саду, биће дио јубиларне 30. генерације стипендиста „Хемофарм фондације”: Он се нашао међу 10 најбољих студената завршних година који долазе са биомедицинских факултета универзитета у Републици Србији и имаће прилику за лично и професионално усавршавање, уз менторску подршку стручњака из компаније „Хемофарм” , која је дио „Штада” тима. Програм за образовање „Можеш и ти”, осим мјесечне финансијске подршке и програм менторства, укључује и  програм стручне праксе у трајању од три недјеље у Србији и Немачкој.

Read more...

 
 

Сузана Ћирић завршава студије кинеског језика, праксу одрадила у зворничкој средњој школи – Затрпана понудама за посао

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 21 November 2022 21:39

Крилатицу „како је свијет мали“ потврдила је и Зворничанка Сузана Ћирић, некадашња ученица гимназије у зворничком СШЦ „Петар Кочић“, а сада студент завршне године кинеског језика. Студирање ју је одвело у ову далеку земљу, а пандемија приморала да врати у Републику Српску, одакле завршава студије и ради за једну страну компанију.

Ћирићева каже да није погријешила у свом избору, иако су се сви чудили када је уписала овај факлутет, те да је имала или има стално понуде за посао којих је све више са присуством кинеских компанија као инвеститора на простору земаља Западног Балкана.

 

Last Updated on Monday, 21 November 2022 21:46

Read more...

 

Станислав Томић добитник награде „Радоје Домановић“ – највише признање у области књижевне сатире

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 18 April 2022 06:45

 

Професор Станислав Томић још једном је „пером“ прославио Зворник. Наиме, њему је у петак, 15. априла, додијељена награда „Радоје Домановић“. Додјела овог највишег признања у области књижевне сатире одржана је у Београду, у просторијама Удружења књижевника Србије.

 

Last Updated on Monday, 18 April 2022 06:50

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 1 of 5