Успјеси бивших ученика

Душан Савић – понос родитеља и града

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Saturday, 10 October 2020 20:28

 

У аналима Зворничке средње школе која ове године слави 100 година постојања Душан Савић ће остати забиљежен као један од најбољих ученика Гимназије, а са све десеткама у индексу (и студент генерације) завршио је Економски факултет у Београду. Потом одлази на годину дана на престижни универзитет Кембриџ који је такође покорио својим знањем.

Last Updated on Monday, 27 September 2021 08:33

Read more...

 

ПРЕНОСИМО: Зворничанка на раду у Москви

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 23 September 2020 18:50

Бојана Савчић, пејзажни архитекта је млада, паметна и упорна дјевојка која на јави сања свој сан. Живи у Москви, ради у компанији са 30.000 запослених радника, а она је главни специјалист у одјелу ресурсног планирања.

 

Last Updated on Monday, 27 September 2021 08:51

Read more...

 

ПРЕНОСИМО: Небојша Марковић: Медицину завршио за просјеком 9, 79

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 07 September 2020 09:50

Сада на специјализацији у Америци

Један од најбољих ученика зворничке основне и средње школе, а затим и београдског Медицинског факултета је Небојша Марковић. Потиче из љекарске породице, отац му је гинеколог Слободан Марковић, а занимљиво је да је у школу кренуо са пет година, јер се није хтио да раздваја од старијег брата Недељка. У дневнику је имао све петице, био је “вуковац” у основној и средњој школи, а потом и успјешан студент. Сада је у Америци на завршној, трећој години специјализације на интерној медицини.

Захваљујући Небојшином оцу, ступили смо са њим у контакт јер овај млади, успјешан човјек је понос не само своје породице већ и родног града.

 

Last Updated on Monday, 27 September 2021 08:55

Read more...

 
 

У стручном тиму и доктор, бивши ученик наше школе, из Зворника Момир Бобар

PDFPrintE-mail

Успјеси бивших ученика

Written by Administrator Thursday, 27 August 2020 00:00

У УКЦ РС изведена врло сложена операција анеуризме трбушне аорте – У стручном тиму и доктор из Зворника Момир Бобар

Хируршки тим Клинике за васкуларну хирургију је урадио врло сложену операцију анеуризме трбушне аорте са урођеном аномалијом реналних артерија.

Сложеност оперативног захвата огледа се у томе што је изведен код пацијента мушког пола (1955) са урођеном врло ријетком аномалијом тј. пацијент има осам бубрежних артерија (четири артерије за један бубрег, четири артерије за други бубрег), а физиолошки је по једна артерија за сваки бубрег. Колико је ријетка ова урођена аномалија говори у прилог и чињеница да је до сада у медицинској литератури забиљежен случај са највише шест бубрежних артерија код пацијента.

Хируршки тим чинили су: начелник Клинике за васкуларну хирургију прим. др Миланко Максић, те асистенти др Слободан Шормаз, др Момир Бобар и др Александар Кошпић, специјализанти, анестезиолог др Дејан Никић, те инструментарке Данка Кљајић, Биљана Бојић и Јована Илић.

По ријечима Зворничанина Момира Бобара, специјализанта васкуларне хирургије, који је био асистент током ове компликоване операције пацијент се осјећа одлично и сачувана је функција оба бубрега.

– Пацијент је рођен са аномалијом да је сваки бубрег повезан са четири артерије што је незабиљежен случај до сада. Сада се појавио проблем проширене артерије и морали смо извести компликован захват како би била сачувана функција бубрега. Операција је била веома сложена, али на крају је испало све како треба и пацијент се осјећа добро – рекао је Бобар, који је завршио средњу медицинску школу у СШЦ ,,Петар Кочић” у Зворнику, а медицинки факултет у Бањалуци.

Извођењем овако сложеног оперативног захвата медицинско особље ове Клинике је доказало да може да одговори свим изазовима савремене васкуларне хирургије.

– Ко хоће и жели да се усавршава може то да уради и у Републици Српској и управо је ово доказ тога. Поред начелника Максића нас тројица младих доктора смо асистирали чиме нам је указано велико повјерење – закључио је Бобар

 

Приоритети УКЦ РС на челу са проф. др Владом Ђајићем подразумијевају константну едукацију кадра и улагање у савремену медицинску опрему што је резултирало и континуираним процесом модернизације васкуларне хирургије у УКЦ РС.

infobirac.net

 

Јулијана Цвјетиновић побједница 74.дана науке у Москви

PDFPrintE-mail

Актуелно - Успјеси бивших ученика

Written by Administrator Friday, 03 May 2019 21:38

На недавно одржаним 74. данима науке у Москви коју организује московски универзитет за науку “МИСиС”, зворничанка Јулијана Цвјетиновић освојила је прво мјесто на студентској научној конференцији Института за нове материјале и нанотехнологије.

”Ове године учествовало је 1500 студената са својим радовима и поносна сам на ово признање” рекла је Јулијана Цвјетиновић.

 

Last Updated on Friday, 03 May 2019 21:47

Read more...

 
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 3 of 5