Новости

Ученици боравили на тродневном семинару у Сарајеву

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 26 March 2013 10:25

Семинар 03-2013 СарајевоСАРАЈЕВО: Група од осам ученика наше школе, у пратњи професора Зорана Куљића, боравила је у Сарајеву на троднеднвном семинару у организацији Нансен дијалог центра. Током семинара одржана је конференција под називом „Ми смо будућност - могућности сарадње средњошколаца са подручја Братунца, Јајца, Сребренице и Зворника”.

Првог дана семинара, на коме су учествовали и ученици Католичког школског центра и Прве гимназије из Сарајева, са ученицима су разговарали амбасадор Велике Британије Најџел Кејси, Меса Томас, директор Уреда за односе са јавношћу (ОПА) при Амбасади САД-а у БиХ те други гости. Циљ семинара је био предлагање конкретних пројеката на регионалном нивоу који могу повезати ове средњошколце.

Last Updated on Tuesday, 26 March 2013 10:48  

Зворнички гимназијалци

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 10 March 2013 20:08

 

Ученици четвртог разреда зворничке гимназије, одјељење IV-2, заједно са професором Станиславом Томићем, покренули су иницијативу за изградњу заједничког споменика књижевнику Марку Марковићу и Иви Андрићу, који је Марку Марковићу посветио чувене ријечи: „Марку Марковићу, са другарском поруком:

1) све Дрине овог света су криве;

2) никад се оне неће моћи свеколике ни потпуно исправити;

3) никад не смемо престати да их исправљамо.

(Писцу књиге Крива Дрина на књизи На Дрини ћуприја)".

 

Марко Марковић је рођен 27. фебруара 1896. године у Зворнику, гдје је готово заборављено његово дјело и гдје мало ко зна за посевету, написану њему, на роману који је награђен Нобеловом наградом. Но то није све, Меша Селимовић нам у Сјећањима даје кратку биографију Марка Марковића. Марко Марковић је био потписник Новосадског договора, а једна библиотека у Сарајеву још прије рата носила његово име. Он је био књижевни и позоришни критичар, директор издавачког предузећа Свјетлост и врло значајна фигура у културном животу Сарајева и Босне и Херцеговине уопште. За књигу Крива Дрина добио је награду Српксе академије наука у Београду. Ова акција између осталог, имала је за циљ, да једног, неправедно запостављеног човјека, извуче из заборава. Тим поводом ученици су приредили представу којом су обиљежили дан рођења Марка Марковића и послали позитвину поруку, која је имала добар одјек у њиховој средини и побудила интересовање јавности за овај проблем. Слоган акције је: ЗА РАЗЛИКУ ОД ДРИНЕ, НЕПРАВДА СЕ МОЖЕ ИСПРАВИТИ.
Last Updated on Monday, 11 March 2013 13:42  

Дан сигурнијег Интернета

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 04 February 2013 13:58

ДАН СИГУРНИЈЕГ ИНТЕРНЕТА

Ове године нДан сигурног Интернета-логоаша школа ће узети учешће у обиљежавању Дана безбједног Интернета (Safer Internet Day). Централна манифестација ће се одржати у уторак 05.02.2013. године у кабинету 24. Позивамо ученике и професора да својим присуством обиљежимо овај дан.

Овогодишње обиљежавање дана сигурног Интернета је јубиларно 10.  и тема је Онлајн права и одговорности, а слоган је Повезивање са поштовањем.

Last Updated on Tuesday, 05 February 2013 17:16  
 

Посјета дому у Kисељаку

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 06 December 2012 10:55

Дом за стара лица у Кисељаку код Зворника  посјети су ученици из Савјета ученика Гимназије и средње стручне школе  „Петар Кочић “. Они су им доњели  вриједне поклоне, али за њих и пјевали и свирали.

Директор школе Биљана Писић рекла је да су у разговору са директором Дома  Зораном Радосвљевићем сазнали шта је најпотребније овој установи.

"Донијели смо фрижидер, телевизор и ДВД и ситне поклоне које смо купили тако што је Министарство породице, омладине и спорта са 1.700 КМ наградило пројекат Савјета ученика  „Помоћ старим лицима”. Истовремено смо,у жељи да и на овај начин смањнимо јаз између младих и старих, половину тих средстава утрошили за младе.. Оно што је значајно јесте да се стекне одређена култура у односу према старим лицима. Видјели смо шта овим људима значи наша посјета, а и ја се веома лијепо осјећам јер смо начинили овако лијеп гест.

 

Last Updated on Thursday, 06 December 2012 12:08

Read more...

 
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 50 of 50