Новости

Обиљежен Дан мира

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 23 September 2013 09:17

У Средњошколском центру "Петар Кочић" Зворник, 20. 9. 2013. године обиљежен је Дан мира, одржавањем радионице под називом "Свијет мира - свијет креативности", коју је са ученицима гимназије организовао Станислав Томић, професор демократије и људских права.

Ученици су на креативан начин изразили идеју мира и свој став о значају мира за живот појединца, једног друштва, али и човјечанства у цјелини.
Дан мира је у овој установи обиљежен је у оквиру седмице мира, која траје од 16-22. септембра.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Monday, 23 September 2013 09:39  

Вуковци освјетлали образ

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 10 July 2013 08:33

Готово сви ученици са „Вуковом дипломом” из наше школе уписали су без проблема жељена занимања у великим универзитетским центрима Београду, Новом Саду и Бањалуци. Осим тога њихови резултати, односно чињеница да је Душан Савић уписао Економски факултету у Београду као први на листи, Милена Максимовић фармацију у Новом Саду као друга на листи, те Ивана Ђорђић као 10, у великој конкуренцији, Правни факултет у Београду, довољно говоре колико су њихове оцјене потврде њиховог знања. Овоме треба додати да је Славко Ивановић, који је данас започео такмичења на олимипијади младих физичара у Данској, без пријемног испита имао 100 бодова на Електротехничком факултету у Београду. По ријечима диркеторице Гимназије Биљане Писић и остали ученици из ове, по свему, одличне генерације уписали су жељена занимања и мали број њих ће у другом року конкурисати на факултетима.

 

Last Updated on Wednesday, 10 July 2013 08:47

Read more...

 

Посјета амбасади Русије

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 29 May 2013 10:58

Директорица Гимназије и ССШ „Петар Кочић“ Биљана Писић, професорица Руског језика Мира Бошњак и петоро ученика били су у посјети Амбасади Русије у БиХ гдје их је примио Његова екселенција Амбасадор Александар Боцан-Харченко.

Ми смо се обратили Његовој екселенцији Амбасадору Боцан-Харченку са молбом да нас прими и да нам помогне да успоставимо сарадњу са неком руском средњом школом ради сарадње и размјене ученика. У нашој школи као други страни језик учи се Руски језик и ми смо једна од ријетких школа да смо сачували Руски језик и поред кадровских проблема – рекла је Писићева.

Ученици ове зворничке средње школе рецитовали су на Руском језику и Његова екселенција Амбасадор Боцан-Харченко је похвалио њихов изговор.

Он је рекао да ће покушати да повеже школе, као и да ће зворничкој школи поклонити књиге руских класика и савремена дјела.

Ученици, професорица и директорица провели су око сат времена код Његове екселенције Амбасадора Боцан-Харченка који им је поклонио књиге о Русији и најавио да ће на јесен посјетити Гимназију и ССШ „Петар Кочић“.
Last Updated on Thursday, 30 May 2013 11:58  
 

Посјета Парламенту

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 29 March 2013 10:15

Ученици Гимназије и средње стучне школе „Петар Кочић“ Зворник, посјетили су Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине, заједно са професорицом Маријом Степановић и професором Станиславом Томићем.


Посјета парламентуПосјета је организована у оквиру у сарадње Парламентарне скупштине БиХ и USAID-a, која подразумијева концепт отвореног парламента и његово јачање у смислу приближавања институција власти грађанима. Претходно су посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Лазар Продановић и Исмета Дервоз са представницима USAID-a, 15. фебруара били у посјети Гимназији и средњој стручној школи „Петар Кочић“ Зворник и имали састанак са ученицима, који су 27. марта, у њиховој организацији, имали прилику да посјете Сарајево и Парламентарну скупштину БиХ.

 


Last Updated on Friday, 29 March 2013 10:38

Read more...

 

Ученици боравили на тродневном семинару у Сарајеву

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 26 March 2013 10:25

Семинар 03-2013 СарајевоСАРАЈЕВО: Група од осам ученика наше школе, у пратњи професора Зорана Куљића, боравила је у Сарајеву на троднеднвном семинару у организацији Нансен дијалог центра. Током семинара одржана је конференција под називом „Ми смо будућност - могућности сарадње средњошколаца са подручја Братунца, Јајца, Сребренице и Зворника”.

Првог дана семинара, на коме су учествовали и ученици Католичког школског центра и Прве гимназије из Сарајева, са ученицима су разговарали амбасадор Велике Британије Најџел Кејси, Меса Томас, директор Уреда за односе са јавношћу (ОПА) при Амбасади САД-а у БиХ те други гости. Циљ семинара је био предлагање конкретних пројеката на регионалном нивоу који могу повезати ове средњошколце.

Last Updated on Tuesday, 26 March 2013 10:48  
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 49 of 50