Новости

Припреме за нову школску годину

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Friday, 15 August 2014 09:37

У СШЦ „Петар Кочић“, као и раније, и овај школски распуст искоришћен је за уређивање учионица и канцеларија у циљу стварања што бољих услова за ученике и раднике ове школе.

- Трудимо се да урадимо што више и да ученици и професори дођу у што пријатнији амбијент. У току овог распуста рекоструисали смо и новим намјештајем опремили два кабинета. Прошле године од Предсједника Републике Српске Милорада Додика добили смо намјештај за два кабинета у мало живљим бојама – црвеној и плавој и то се показало као добро, атмосфера је била веома пријатна и топла, а и сами ученици су чували тај намјештај од оштећења. И ове године смо кабинет Енглеског језика опремили намјештајем у љубичастој, а кабинет Филозофије и социологије у наранџастој боји – испричала је директор школе Биљана Писић.

Last Updated on Friday, 15 August 2014 10:01

Read more...

 

Посјета парламенту Босне и Херцеговине

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 08 May 2014 14:27

Шеснаест наших ученика, чланова дебатне секције, посетили су 7.5.2014. године Парламент Босне и Херцеговине.

Са ученицима су ишле и директорица школе Биљана Писић и професорица Марија Степановић. Ученицима су се обратили посланици  Лазар Продановић, Шефик Џаферовић и Данијела Мартиновић. Ова поста је реализована у склопу пројекта "Отворени парламент".

.... Last Updated on Thursday, 08 May 2014 14:38

Read more...

 

Туристичка тржница

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 08 May 2014 14:06

У СШЦ „Петар Кочић“ одржана је манифестација „Туристичка тржница“ на којој су се поред школе домаћина представиле и ученици туристичких школа из Малог Зворника и Тузле. По ријечима директорице школе Биљане Писић циљ манифестације је презентација традиционалних производа и промоција туристичких потенцијала уз дружење ученика.


- Ове године смо угостили 50 ученика из Малог Зворника и Тузле. Драго нам је да се број заинтересованих за ову манифестацију повећава јер се овако на најбољи начин промовисали потенцијале својих градова. Гости из Тузле и Малог Зворника су нам увијек добродошли и ми ћемо се радо одазивати на сличне догађаје у њиховој организацији – рекла је Писићева и додала да су ученици из Зворника припремили традиционална јела и друге промотивне производе.

Last Updated on Thursday, 08 May 2014 14:24

Read more...

 
 

Ученици наше школе боравили у Петници

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 30 April 2014 09:22

За постизање врхунских резултата на пољу образовања потребно је стално усавршавање те контакт или такмичење са талентованим ученицима. Најбоља прилика за то, ученицима средњих школа, пружа се у истраживачкој станици Петница, у Србији.

Ове године троје ученика Средњошколског центра „Петар Кочић“ из Зворника посјетило је ову престижну установу и учествовало на радним семинарима, са најталентованијим ученицима из Србије и РС, које су водили еминентни предавачи са престижних свјетских и домаћих универзитета. Зоран Лазић, ученик трећег разреда гимназије три пута је боравио у Истраживачкој станици у Петници, два пута на семинару техничко-математичких наука, а ове школске године из примијењене физике и електронике.

Last Updated on Wednesday, 30 April 2014 09:29

Read more...

 

Изложба фотографија Станислава Томића

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 30 April 2014 08:50

Професор наше школе Станислав Томић одржао је четврту самосталну изложбу умјетничке фотографије под називом "Аналогија". По ријечима аутора изложба носи назив због чињенице да су све фотографије настале на аналогним фотоапаратима.

О приказаним графофотографијама говорио је магистар Драго Галић. Он је оцјенио да су приказани радови прави примјер савремене умјетности која се огледа у комбинацији више умјетничких дјеловања.

 

Last Updated on Wednesday, 30 April 2014 09:51

Read more...

 
 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 44 of 50