Договорена сарадња између зворничког СШЦ „Петар Кочић“ и средње школе у Руми

PDFPrintE-mail

Представнице Средње стручне школе „Бранко Радичевић“ из Руме, Ивана Станковић и Даниела Васић, посјетиле су Средњошколски центар „Петар Кочић“ Зворник ради успостављања сарадње између споменутих школа у оквиру могућих заједничких пројеката.
„Ми смо данас дошли овдје да понудимо партнерство Средњошколском центру у Зворнику у оквиру пројекта транснационалне сарадње између 12 или 14 земаља, који предвиђа оснаживање маргинализованих група у погледу развоја њиховог сопственог бизниса. Са овим пројектом ми имамо намјеру да аплицирамо за ЕЕА анд Норwаy Грантс и средња школа из Зворника би могла бити наш партнер из Босне и Херцеговине. Пројекат би требао да траје 3 године, а подразумијева обуку и размјену ученика, те сусрете наставника,“ истакла је Ивана Станковић, професорица информатике из Руме.
Договорена је и сарадања приликом аплицирања за програме Еразмус+, али је било разговора и о другим видовима прекограничне или регионалне сарадње који би се могли уобличити у различите пројекте, као и о могућностима сарадње између организације „Стил младих“ из Руме и омладинских организација из Зворника.
Директорица Средњошколског центра „Петар Кочић“ Зворник, Биљана Писић, рекла је да ове двије школе за сада повезује заједничка сарадња са Португалцима, али да је средња школа у Зворнику већ годинама јасно опредјељена за отвореност и сарадњу, нарочито на међународном плану, те је стога заинтересована за различите облике партнерства који иду у прилог развојној стратегији школе, која, по њеним ријечима, у многим аспектима предњачи у односу на друге средње школе у Републици Српској.
Своје позитивне утиске гошће из Руме заокружиле су обилазком специјализованих учионица, школске библиотеке, зборнице и фискултурне сале, тако да су имали прилику да се непосредно упознају и са условима рада које нуди зворнички средњошколски центар.