Професионална оријентацаија ученика

PDFPrintE-mail

Педагошко - психолошка служба - Сарадња са ученицима

Информисање и едукација ученика о професионалним изборима и планирању будућности, обавезан је део програма рада одељенских заједница IV разреда. Ученици у сарадњи са одељенским старешинама реализују радионице и теме о пројектовању будућности, карактеристикама занимања и планирању каријере. На часовима одељенске заједнице IV разреда, психолог школе Драгана Петровић одржала је  радионицу и предавање на тему „Избор занимања“. Ученици су на првом часу кроз радионицу, попуњавали и упитник о професионалној оријентацији, а на другом часу кроз презентацију разговарано је о специфичностима и

захтевима одређених факултета. Резултати анкете показују да матуранти највише интересовања показују за Филолошки факултет и Електротехнички факултет. Ученицима који су неодлучни по питању избора факултета, дата је могућност да кроз психолошко тестирање, пронађу које занимање је право за њих.

 

Заинтересовани ученици могу се обратити психологу школе, уколико желе да ураде тест професионалних интересовања. Упитник за интервју о професионалној оријентацији овде.

Резулатти анкете матураната шк. 2017/18. година  овде

Last Updated on Wednesday, 29 November 2017 16:25