Душан Савић у тиму Србије на Међународном такмичењу пословног случаја KICC

PDFPrintE-mail

Актуелно - Успјеси бивших ученика

Најбољи студенти путују у Дубаи на међународно такмичење

- Међународно такмичење у решавању пословног случаја „КИЦЦ“, одржаће се наредне недеље у Дубаију (Уједињени Арапски Емирати), у организацији ревизорске куће КПМГ. На овом престижном такмичењу, Србију ће представљати тим састављен од победника локалног такмичења одржаног у новембру прошле године, који чине студенти Бранислав Бандић, Лазар Ђелић, Стефан Игњатовић са Факултета организационих наука и Душан Савић са Економског факултета.

„КИЦЦ“ је међународно такмичење које компанија КПМГ организује сваке године на глобалном нивоу, а већ другу годину за редом, финале овог такмичења се одржава у Дубаију. Представници Србије имаће прилику да стекну драгоцено искуство и могућност да освоје трофеј уколико буду најбољи у конкуренцији 21 тима из земља широм света.

Током четири дана такмичења, студенти ће имати задатак да осмисле решења за пословне случајеве, док их оцењује панел судија који чине највиши руководиоци КПМГ-а. Учесници такмичења имаће и јединствену прилику да последњи дан боравка у Уједињеним Арапским Емиратима, проведу на колеџу за ваздухопловну обуку у Дубаију. Победници такмичења биће проглашени у четвртак, 14. априла 2016. године.

Ивана Манигодић, партнер у одељењу ревизије КПМГ сматра да је „КИЦЦ“ одлична прилика да студенти стекну искуство и науче како да одговоре на пословне изазове које их у будућности чекају у пракси. „Видимо како млади талентовани људи стичу самоувереност пролазећи у наредне кругове такмичења и напредују усвајајући савете које добијају од ментора и судија. То није само велики изазов, већ и шанса да сви који смо укључени у овај процес научимо нешто ново. КПМГ у Србији запошљава 30 дипломираних студената сваке године и овај програм пружа прилику свим учесницима да стекну увид у то како би изгледало да раде код нас.”

Део овог међународног такмичења чини и избор за најбољи видео, којим тимови представљају себе и државу из које долазе, а за Србију можете гласати путем линка http://www.kicc.website/v/meet-team-serbia---2016-kicc.
***

О КПМГ

КПМГ је глобална мрежа професионалних фирми које пружају услуге ревизије, пореског и финансијског саветовања. КПМГ је присутан у 155 земаља са 174.000 запослених у фирмама чланицама КПМГ мреже широм света. Независне фирме које су део КПМГ мреже повезане су у КПМГ Интернатионал Цооперативе (“КПМГ Интернатионал”) које је швајцарско правно лице. Свака КПМГ фирма је засебан правни субјект и себе представља као таквог.

 

(Преузето са сајта Канцеларије за младе и сарадњу са удружењима 11/04/2016.)

Last Updated on Friday, 15 April 2016 08:02