Успјех наших ученика на ХИППО такмичењу

PDFPrintE-mail

Такмичења - Међународна

УСПЈЕХ УЧЕНИКА ЈАВНЕ УСТАНОВЕ СШЦ „ ПЕТАР КОЧИЋ” НА МЕДЈУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА “ХИППО”

Ученици 1., 2., 3. и 4. разреда Јавне установе СШЦ „Петар Кочић“ у Зворнику су узели учешће у трећем међународном такмичењу из енглеског језика, Хиппо такмичењу, и остварили изванредне резултате на јединственој листи 8 земаља, а један од њих Милан Гаћиновић из одјељења IV-4 се пласирао за финалну рунду такмичења 9. и 10. маја у мјесту Лидо ди Јесоло у Италији. Такмичење у

организацији међународне образовне компаније ЕДИ и њених представника на Балкану- Удружења Глобал Инпут, је укључивало децу и омладину од 10- 19 година из Србије, Хрватске, Италије, Словеније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Бугарске и Македоније.

 

Учесници се такмиче у 5 категорија, према години рођења, односно нивоу знања, ХИППО 1, 2, 3, 4, и 5- које су усклађене са нивоима Европског језичког оквира А1, А2, итд. Такмичење се састоји из 2 рунде, прелиминарне и финалне. Прелиминарна рунда се одиграла 14. марта 2015. у просторијама школе и она је тестирала вјештине разумјевања прочитаног, разумјевања слушаног текста и писменог изражавања на енглеском језику, док ће финална рунда, поред тога тестирати и усмено изражавање. Милану Гаћиновићу желимо сву срећу на даљем такмичењу, а честитамо и свим осталим ученицима који су показали изузетно знање међу својим вршњацима у региону.
Листу свих кандидата на такмичењу можете погледати на следећем линку:

http://www.hippo-competition.org/2015/res_2015.html