8. Социјални дан

PDFPrintE-mail

И ове године, ЈУ Средњошколски центар “Петар Кочић” традиционално учествује у пројекту “Волонтирај- Кредитирај”. Прва активност коју обухвата овај пројекат је Социјални дан, који подразумијева да ученици један дан наставе мијењају даном волонтерског рада у фирмама и невладиним организацијама за дневницу која се уплаћује у фонд за пројекте, а који служи за потребе ученичких пројеката.

И претходних година, Савјет ученика ове школе дао је свој допринос фонду волонтирањем, сходно могућностима зворничких послодаваца, и на тај начин стицао право учешћа на Сајму кредитирања.

Због лоше финансијске ситуације, потребе за волонтерима су сведене на минимум. Чланови Савјета уценика су 8. Социјални дан провели волонтирајући у супермаркету Конзум, гдје су имали одличну сарадњу са  управом, као и радницима. За њих је ово још једно ново радно искуство, које ће им у будућности много значити.

Даље активности пројекта “Волонтирај- Кредитирај” су едукативни семинар, на коме ће поред знања из области пројект менаџмента, волонтеризма и тимског рада, бити омогућено да предложе план својих активности, ураде кампању у својој школи, анимирају остале ученике и осмисле пројекат који би, према њиховом мишљењу, требао бити финансиран од средстава прикупљених у волонтерској акцији. А након тога, свој пројекат представити на Сајму кредитирања.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!