Школа добила рачунаре у вриједности од 10000 КМ

PDFPrintE-mail

Пројекти - ЈИЦА

У оквиру донације Јапанске агенције за међународну сарадњу у пројекту „Модернизација наставних планова и програма информатике у БиХ“ Средњошколски центар „Петар Кочић“ из Зворника добио је 10 рачунара чија је вриједност преко 10.000 КМ.

По ријечима Биљане Писић, директорице школе опрема ће бити постављена у једном од два информатичка кабинета за ученике гимназије.

Ово је за нас изузетна донација јер њоме можемо опремити једну комплетну учионицу, обзиром да се настава информатике обавља у групама. Поред рачунара добили смо и осталу рачунарску опрему тако да ће одмах бити инсталирана у учионицама. Истовремено, рачунаре ћемо искористити за модернизацију садржаја из других предмета како би и остали професори добили могућност рада на новим рачунарима – рекла је Писићева и додала да се настава информатике изводи по јапанским плановима и програмима, за које су добијени бесплатни уџбеници, а који су прихваћени од стране нашег Министарства просвјете и културе, Владе РС.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!


Школа ће сада имати два информатичка кабинета за ученике гимназије, а друга два са рачунарима се користе за практичну наставу за ученике економског смјера. Ово је друга фаза пројекта у оквиру кога је кроз донације Јапанске агенције за међународну сарадњу зворничка школа добила информатичку опрему у укупној вриједности од преко 20.000 КМ.

Last Updated on Tuesday, 25 February 2014 22:05