Опремљен кабинет здравствене његе

PDFPrintE-mail

„Како смо опремили кабинет здравствене његе“

Стари кабинет је био оскудно опремљен материјалом за рад што је имало утицаја на сам квалитет извођења наставе. Због недостатка простора у школи кабинет је коришћен и за остале часове редовне наставе што је додатно компликовало опремање и чување наставних помагала. Приступ болесничкој постељи са моделом-лутком за вежбање и медицинским материјалима је такође био отежан због малог простора и распореда који је био прилагођен класичној учионици.

Реализацијом овог пројекта који је у потпуности подржан од стране World Vision, добијен је нов кабинет здравстене његе, физички одвојен од друге учионице, који ће бити искључиво намењен за ученике здравствене струке. Кабинет је осветљен, са добрим распоредом ученичких клупа и столица, сама болесничка постеља је сада смештена у средишњем делу учионице, чиме је омогућен и преглед дешавања као и приступ свим ученицима и самој водитељици практичне наставе. У оквиру кабинета сада поседујемо два ормара у којима су смештене основне медицинске потрепштине неопходне за обављање едукације и образовања ученика. У новом кабинету могуће је организовати рад на различите начине са мањим или већим групама ученика.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Интервјуисали смо одељења медицинских техничара како би сазнали колико су они сада задовољни новим кабинетом:

-          Како изгледа нови кабинет?

Нови кабинет је интересантно опремљен, посебно је освежавајућа боја зелених зидова која је подстицајна за рад, добро је осветљен и простран.

-          Какав је био стари кабинет?

У старом кабинету нисмо могли лако доћи до модела за вежбање јер је то била класична учионица која је коришћена и за друге часове редовне наставе па је распоред намештаја био томе и прилагођен. Нисмо имали довољно медицинске опреме за рад.

-          Које су предности новог кабинета?

Више простора, боље могућности, кабинет се сада користи само за ученике здравствене струке, имамо потребан материјал за рад.

-          Које су могућности новог кабинета?

Потребан материјал за рад. Прилагођавање наставној јединици.

-          Како опремљеност новог кабинета утиче на реализацију наставе?

Могуће је реализовати све наставне јединице у потпуности.

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 08:49