ВРЕДНОВАЊЕ ПРОЈЕКАТА У ПРОЈЕКТНИМ СЕДМИЦАМА ШКОЛСКЕ 2023/24. ГОДИНЕ

PDFPrintE-mail

Вредновање пројеката у пројектним седмицама захтјева структуриран и правичан приступ како би се обезбједило да ученици добију конструктивне повратне информације и да се правилно оцјењују њихови напори и резултати.

 

Пројекат седмице су реализоване последње двије недјеље у школској наставној години, тачније, од 29. 05. 2024. до 11.06.2024. године. У пројект активностима учествовало је 16 одјељења стручних школа и група ученика која похађа факултативну наставу из предмета Хуманост и безбједност.

У седмици  планираној за реализацију пројеката ученици су са својим одјељењским старјешинама, као координаторима пројеката одјељења и предметним професорима, приступили раду који се заснивао на организацији рада ученика у тиму или групама према процјени професора који су радили са њима.

Након завршетка пројеката, 11. јуна 2024. године исти су представљени пред трочланом комисијом коју су чинили: Снежана Бошковић - предсједник комисије, Светлана Зарић - замјеник предсједника и Бојана Васиљевић - члан.

Критеријуми за вредновање пројеката у пројектним седмицама били су јасно дефинисани и обухватни, како би се осигурало правично и транспарентно оцјењивање. Комисија је на основу остварених резултата, приликом презентовања пројеката одјељења, донијела одлуку о рангирању три најбоља и најуспјешнија пројекта:

I мјесто: Одјељење II 6, одјељењски старјешина Љиљана Чворовић;

II мјесто: Одјељење II 5, одјељењски старјешина Милица Бајић;

III мјесто: Одјељење I 6 и II 8, одјељењске старјешине Маријана Попић и Јулијана Млинаревић.

 

Честитамо и захваљујемо се свим ученицима на труду, креативности и ангажовању током трајања пројектних седмица!

Last Updated on Friday, 14 June 2024 06:37