Oдржане показне вјежбе евакуације у случају пожара и земљотреса

PDFPrintE-mail

У зворничком Средњошколском центру „Петар Кочић“ одржане су показне вјежбе евакуације у случају пожара и у случају земљотреса у којима је учествовало око 400 ученика, радника и професора. Саша Илић из зворничке Професионалне ватрогасно-спасилачке јединице, који је руководио вјежбом, каже да су ово активности које ће се спровести или се проводе у школама.

 

„У више матичних школа смо извели сличне вјежбе, а у септембру ћемо одрадити и вјежбе у Роћевићу, ТШЦ-у и централној зворничкој школи чиме ћемо у ове двије године заокружити круг вјежби у случају пожара и елементарних непогода у свим матичним школама,“ навео је Илић.

 

У оквиру факултативног програма Хуманост и безбједност који се по одлуци Министарства просвјете и културе експериментално реализује у зворничкој школи, имају наставне јединице које се тичу понашања у ванредним околностима, те су на приједлог професора Станислава Томића реализоване данашње вјежбе.

Директорица школе Биљана Писић истакла је да су у вјежби учествовали сви ученици и запослени у овој установи. Заједно са ученицима и професорима радили су представници зворничког Црвеног крста, Службе цивилне заштите, полиције и Дома здравља.

(извор: https://gradzvornik.org/ 04.06.2024.)

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!