Потписан мултилатерални споразум о сарадњи у области образовања

PDFPrintE-mail

 

Четири школе из Србије (три из Суботице и једна из Косовске Митровице) и пет школа из Републике Српске потписале су Мултилатерални споразум о сарадњи у области стручног образовања, којим је озваничена дугогодишња сарадња ових школа а који ће помоћи да се унапреди образовање у свим аспектима

Дугодишња сарадња и пријатељски односи који већ постоје међу овим школама, добили су и званичну потврду, чиме је омогућено да она у будућности буде још боља и плодоноснија.

Потписивање споразума ових девет школа отоворило је пут ка организацији која би окупила све школе из Србије и Републике Српске, сматра Горан Грујић, директор ЈУ "Техничко-школски центар Зворник", један од потписника споразума.

- Наша идеја је да била да проширимо искуства свих школа, јер је систем образовања у Србији и Републици Српској веома сличан. Сигуран сам да је ово само почетак формирања некох великог удружења свих средњих школа у Србији и Републици Српској - објашњава он.

Школе које су потписале споразум су: Техничка школа „Иван Сарић“, Политехничка школа, Хемијско-технолошка школа Суботица, Техничка школа "Михаило Петровић Алас" из Косовске Митровице, Техничка школа Требиње, ЈУ Техничко-школски центар Зворник, ЈУ Средњошколски центар Мркоњић Град, ЈУ Средњошколски центар "Петар Кочић" Зворник, ЈУ Саобраћајна и електро школа Добој.

извор: subotica.com 07.12.2023.

Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!
Кликните на слику да се отвори!

Last Updated on Wednesday, 06 December 2023 19:01