Школа наградила ученика Данила Бирчаковића и професорицу Винку Марјановић

PDFPrintE-mail


За остварене успјехе на републичким, државним и балканским такмичењима, ученику трећег разреда гимназије рачунарско-информатичког смјера Данилу Бирчаковићу данас је директорица школе уручила пригодну награду. Овом приликом награда је уручена и Даниловом ментору, профеосрици физике Винки Марјановић. Бирчаковић је овом приликом истакао да му је драго што школа прати његов рад.

 

- Ово је за мене „вјетар у леђа“ за наредна такмичења, односно инспирација да и наредне двије године постигнем још боље резултате – рекао је Бирчаковић.Професорица физике Винка Марјановић истакла је да је сарадња са Данилом Бирчаковићем била одлична.  - Захвална сам управи школе на пријему и поклону, али сам захвална и Данилу који је одличан и вриједан ђак и заиста нам ја час што иде у ову школу и да му ја предајем – навела је Марјановићева и додала да се нада још бољим резултатима са Бирчаковићем у периоду који је пред нама.

 

Директорица школе Биљана Писић истакла је да је су успјеси ученика попут Бирчаковића веома важни због уписа нових ученика.

- Њихови успјеси као и резултати ученика на пријемним испитима на факултетима су привукли друге ученика тако дам ове године уписали два одјељења гимназије у првом року, а то су све ученици са 60 и више бодова – рекла је Писићева.Бирчаковић је у протеклој школској години био републички правк из математике, из физике био други на републичком такмичењу, а на балканском из физике дошао је до бронзане медаље. Учестоввао је и на регионалним такмичењима из српског језика и информатике.

Last Updated on Monday, 11 September 2023 16:26